Tăriceanu, pledoarie pentru Secţia Adinei Florea: România a devenit o imensă portocală mecanică. E dictatura statului paralel

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a reacţionat, via Facebook, la scurt timp după ce Comisia de la Veneţia a criticat din nou înfiinţarea şi modul de funcţionare a controversatei Secţii speciale de anchetare a magistraţilor.

"Văd o agitaţie neobişnuită în anumite zone după ce Comisia de la Veneţia a opinat că există neclarităţi în procesul de numire şi funcţionare a Secţiei speciale de investigare a magistraţilor. Poate membrii comisiei or fi având unele semne de întrebare, dar voi, apărătorii vechiului sistem, sigur nu aveţi. Vă prefaceţi că nu ştiţi de ce s-a înfiinţat această secţie. Vă reamintesc eu, pe scurt: pentru că, atunci când de anchetarea magistraţilor se ocupa DNA, aveam parte, în fapt, de o amplă operaţiune de confecţionare a unor dosare pentru şantajarea instanţelor de judecată", a declarat Tăriceanu.

Şeful Senatului pretinde că, atunci când Secţia Specială a fost înfiinţată, la DNA era "4.000 de dosare" pe numele unor magistraţi păstrate pentru vremuri "oportune".

"Când a fost momentul transferului acestor dosare la noua secţie, acelaşi DNA a clasat mai mult de jumătate dintre ele. Dovadă clară că erau ţinute doar ca metodă de şantaj. Pe atunci era totul în regulă, nu-i aşa, pentru că doamna Kovesi şi acoliţii ei aveau drept de viaţă şi de moarte asupra Justiţiei, punând pumnul în gură judecătorilor şi forţându-i să danseze în câmpul tactic după muzica serviciilor. Acum când avem o secţie dedicată anchetării magistraţilor, o secţie complet independentă şi plasată sub autoritatea CSM, garantul independenţei justiţiei, brusc nu mai e în regulă. Oare de ce? Simplu: din interes, ignoranţă, ori pur şi simplu ticăloşie, sunteţi gata să sacrificaţi libertatea şi independenţa judecătorilor. Sunteţi gata să faceţi orice ca să îngropaţi greşelile – eufemistic spus greşeli - trecutului. Sau şi mai simplu: din pură complicitate cu artizanii menţinerii Justiţiei în genunchi, de ani şi ani de zile", a precizat Tăriceanu.

Potrivit preşedintelui ALDE, comuniştii au făcut justiţia cu procurorii şi securiştii, în timp ce regimul Macovei-Kovesi-Băsescu a adăugat acestora arhiva SIPA, CNSAS, ANI sau interceptările ilegale ale SRI.

"Şantaj, ameninţări, intimidări, nu aţi precupeţit niciun efort. În ţara lui Negulescu-Portocală, România a devenit, într-adevăr, o imensă portocală, una mecanică, exact ca în romanul lui Burgess. Naturală şi colorată la exterior, dar ascunzând sub coajă un imens şi tenebros mecanism de mare precizie - mecanismul dictaturii statului paralel cu sprijinul nepreţuit al procurorilor. De asta şi nu de altceva vă repugnă Secţia specială, nu vă mai ascundeţi pe după plop, băieţi. Şi mai răsfiraţi-vă, cât de cât, că bate la ochi....", a conchis Tăriceanu.

De unde vine cifra de 4.000 de dosare DNA pe numele unor magistraţi pe care o invocă Tăriceanu?

În perioada 1 ianuarie 2014 – 30 iulie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a soluţionat 1.965 de cauze privind 3.420 de magistraţi (2.193 de judecători şi 1.227 de procurori). La 30 iulie 2018, se aflau în curs de soluţionare la Direcţia Naţională Anticorupţie 415 cauze, vizând în total 474 de judecători şi 346 de procurori.

Practic, Tăriceanu a scos cifra respectivă din context. Merită menţionat, de asemenea, că multe dintre dosarele respective au fost deschise în mod automat, potrivit legislaţiei în vigoare, după sesizări depuse de justiţiabili nemulţumiţi de soluţiile pe care le-au primit în propriile dosare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne