Tăriceanu, pe făraş. ALDE Europa, noi paşi înainte pentru a-i exclude partidul din familia lor

Liberalii germani, olandezi şi austrieci au semnat o moţiune de excludere a ALDE România din ALDE Europa. Următoarea "rundă" va avea loc pe 8-9 februarie, la Berlin, anunţă deputatul USR Iulian Bulai.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Deputatul USR Iulian Bulai a declarat luni, de la Strasbourg, unde a luat parte la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, că liberalii germani, liberalii olandezi şi liberalii austrieci au semnat o moţiune de excludere a ALDE România din ALDE Europa, relatează Ziare.com.

"Am avut discuţii cu Mickael Link, care este parte a consiliului ALDE Europa, este reprezentant al germanilor liberali. Împreună cu liberalii olandezi şi austrieci au semnat o moţiune de excludere a ALDE România din ALDE Europa.

Acest lucru se va discuta pe 8-9 februarie la Berlin şi, de asemenea, şi în Congresul din primăvară al ALDE", a adăugat Bulai, potrivit sursei citate.

Deputatul USR a mai precizat că partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu nu mai este dorit pentru că are un discurs dublu şi nu respectă valorile europene.

"ALDE România nu este dorit în ALDE Europa. Deraiază de la valorile liberale ale ALDE, are un discurs anti-valori europene, anti-instituţii europene, iar lucrul acesta se simte şi se ştie şi în Europa, nu pot să aibă un discurs dublu, una să spună acasă, alta să spună atunci când merg la întâlnirile europene", a explicat Iulian Bulai.

Deputatul USR a mai anunţat că a fost admis, luni, în grupul ALDE de la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, însă o afiliere la nivel european va fi decisă de conducerea formaţiunii.

"Afilierea USR se va face cel mai probabil după alegerile europarlamentare şi forul responsabil pentru această decizie va fi Comitetul Politic sau alte organisme de decizie internă, nicidecum Biroul Naţional şi nicidecum ca o consecinţă directă a afilierii individuale a parlamentarilor USR din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei", a declarat Iulian Bulai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne