Tăriceanu: Opoziţiei îi lipsesc 50 de voturi la moţiune. Oferta alternativă - Orban - e de-a dreptul hilară

Moţiunea de cenzură pe care o va depune Opoziţia nu are şanse să treacă, a afirmat liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, în contextul discuţiilor privind pierderea majorităţii de către coaliţie în Camera Deputaţilor.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a opinat luni, în cadrul unei conferinţe de presă la Parlament, că Opoziţia nu are numărul suficient de voturi să dărâme Guvernul Dăncilă.

"În aritmetica parlamentară, în momentul de faţă, problema majoră care se pune este: Opoziţia, dacă vrea să depună o moţiune de cenzură, are numărul necesar sau nu? Din calculele pe care le-am văzut, le lipsesc 50 de voturi. Aşa că ceea ce au făcut săptămâna trecută - că sunt patru parlamentari care au dezertat, să spunem aşa, nu cred că rezolvă problema. Punctul doi, l-am văzut pe fostul prim ministru Victor Ponta care spunea: 'Da, am vota o moţiune de cenzură, dar dacă e să vină PNL-ul cu Orban, atunci n-o să ne facem de râs să votăm aşa ceva'. Adică îşi dau şi ei seama că oferta alternativă este de-a dreptul hilară. Deci eu privesc treburile astea foarte serios, nu le tratez de sus", a declarat Tăriceanu.

Potrivit liderului ALDE, stabilitatea politică este un lucru foarte important, mai ales acum, în ajunul preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

"O cădere de guvern cred că ar fi foarte proastă din această privinţă, din acest motiv şi prin urmare chiar analizând aceste transferuri cu ghilimele nu se schimbă majoritatea în Parlament în aşa fel încât vreo moţiune de cenzură să aibă şanse să treacă", a subliniat Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne