Tăriceanu: Modificarea legilor Justiţiei intră în Parlament

Criticat de societatea civilă, respins de mii de magistraţi, avizat negativ de CSM, proiectul modificării legilor Justiţie nu va mai trece prin Guvern ci va ajunge în Parlament, unde Nicolicea, Şerban Nicolae şi Florin Iordache vor avea cuvinte grele de spus.
Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Coaliţia PSD-ALDE a decis, miercuri, ca proiectul de modificare a legilor Justiţiei să fie promovat prin iniţiativă parlamentară, a anunţat şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

"În legătură cu legile Justiţiei, domnul ministru al Justiţiei Tudorel Toader va veni cu pachetul de reformă la Comisia juridică, îl va prezenta, îl va susţine, urmând ca coaliţia să promoveze proiectul de pachet de legi de reformă, să înceapă dezbaterile ca iniţiativă parlamentară", a declarat Tăriceanu preluat de Agerpres, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

"Domnul ministru, dacă e gata, poate să fie invitat şi mâine şi poimâine, deci nu avem intenţia să lungim lucrurile, din contră", a adăugat Tăriceanu.

Reamintim că Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, că a finalizat proiectul de modificare a legilor Justiţiei. Acest proiect a stârnit critici ample în societatea civilă, fiind considerat drept o tentativă de aservire politică a justiţiei, în folosul demnitarilor corupţi.

Mai mult, CSM a avizat negativ proiectul, peste 3500 de magistraţi au semnat pentru retragerea lui şi zeci de ong-uri şi grupuri civice au cerut şi ele acelaşi lucru.