Tăriceanu, la chefurile de la Monaco şi din Israel organizate de complicii "prinţului" Paul

Declaraţiile unor martori din dosarul retrocedărilor ilegale vizând ferma Băneasa şi pădurea Snagov au arătat legăturile subterane dintre preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi pionii controversatei afaceri care face acum obiectul unei anchete marca DNA.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

La petrecerile organizate la Monaco de afaceriştii israelieni Tal Silberstein, Benjamin Steinmetz şi Shimon Shevez, implicaţi în dosarul retrocedărilor fermei Băneasa şi a pădurii Snagov, Călin Popescu Tăriceanu a fost invitat de onoare. Se pare însă că, în faţa procurorilor DNA, şeful Senatului şi-a uitat amicii de petreceri, scrie jurnalistul Ionel Stoica de la Adevărul.

Declaraţiile unor martori au arătat însă legăturile subterane dintre Călin Popescu Tăriceanu şi pionii afacerii retrocedărilor ilegale. "La nunta lui Dan Andronic din Franţa la care am participat şi eu au fost invitaţi Adrian Năstase şi Tăriceanu", a declarat, la DNA, unul dintre foştii miniştri PSD.

Nunta a avut loc în iunie 2008 la Monte Carlo, la hotelul Vista Palace, unul dintre cele mai luxoase din Principat. La eveniment - în cadrul căruia s-au discutat şi oportunităţi de afaceri - au participat, de asemenea, şi afaceriştii evrei Shimon Shevez şi Tal Silberstein.

Unul dintre politicienii audiaţi ca martori în acest dosar, în prezent senator, a dat detalii şi despre o excursie făcută în Israel la invitaţia lui Tal Silberstein. "Cred că în 2006 sau 2007 am fost împreună cu un grup de politicieni români în Israel cu ocazia sărbătorilor de Paşte, la invitaţia lui Tal Silberstein. Am participat la sărbătorirea zilei de naştere a acestuia sau a tatălui lui, nu mai reţin. Am fost împreună cu Dan Ioan Popescu, Călin Popescu Tăriceanu, prim ministru la acea dată, Remus Truică, Dan Andronic. Toţi am fost cu familiile. Nu au discutat afaceri, cel puţin nu în prezenţa mea".

Mai mult, se pare că omul israelienilor, Marius Marcovici, a ajuns să lucreze chiar în Cancelaria fostului premier Tăriceanu, iar Remus Truică i-ar fi spus soţiei lui Paul Lambrino, Lia, că l-a ajutat foarte mult pe liderul ALDE, iar acesta, îl va ajuta la rândul său acum în problema retrocedărilor.

Pentru a citi articolul integral intraţi aici.