Tăriceanu: Kovesi este o slugarnică ce ajută forţele oculte să submineze justiţia

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

La doar o zi după ce Laura Codruţa Kovesi a fost votată de Consiliul Uniunii Europene la şefia Parchetului European, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a lansat, vineri, un atac la adresa acesteia, acuzând-o de „slugărnicie” şi subminarea justiţiei.

„Doamna Kovesi îmi pare o persoană caracterizată de mediocritate profesională, de slugărnicie, de duplicitate, care a favorizat acţiunile forţelor oculte asupra justiţiei. Este sancţionată cu două decizii CCR. Este sancţionată cu două decizii ale Curţii Constituţionale: una pentru încălcarea principiului fundamental al separaţiei puterilor în stat, prima decizie, a doua decizie a sancţionat-o pentru faptul că nu a vrut să se prezinte la audieri în faţa Parlamentului, sfidând astfel instituţia fundamentală legislativă”, a precizat liderul ALDE pe pagina sa de Facebook.

Fostul şef al Senatului a susţinut că alegerea lui Kovesi în funcţia de procuror-şef în Parchetul European este de fapt „o lecţie care ni se dă, în sensul prost în care înţelege UE să facă lucrurile”, adăugând că „nouă ni s-a cerut riguros să avem oameni profesionişti în instituţii”.

„Am avut curiozitatea să citesc CV-ul domnului [Jean-Francois] Bohnert şi acum vedem că nu contează calităţile profesionale, experienţa, ci jocul politic. Nouă ni se spunea - nu faceţi interferenţă politică în justiţie şi s-a dovedit acolo că se face exact invers”, a conchis liderul ALDE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne