Tăriceanu: Iohannis patronează acest sistem de putere corupt şi sapă cu râvnă la fundaţia Guvernului

Al doilea om în stat, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu continuă seria atacurilor la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis se face că nu vede deficienţele din funcţionarea instituţiilor care alcătuiesc statul de drept din România pentru că, de fapt, el este cel care patronează "acest sistem de putere corupt", a acuzat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu.

"În România, în momentul de faţă, avem serioase deficienţe în privinţa funcţionării instituţiilor care alcătuiesc statul de drept. Sunt abuzuri incredibile care sunt aduse în atenţia publică de presă (...), sunt oameni care şi-au luat inima în dinţi, cum se spune, şi au început să vină să mărturisească avatarurile prin care au trecut sau nelegiuirile care se petrec în instituţiile în care au funcţionat şi preşedintele întoarce capul şi spune "eu nu văd lucrurile acestea". Evident că le vede, dar nu vrea să le recunoască pentru că situaţia îi foloseşte. Până la urmă, el este cel care patronează acest sistem de putere corupt din România", a declarat Tăriceanu, citat de Agerpres.

Întrebat cum vede afirmaţiile preşedintelui, potrivit căruia cei care au probleme cu legea să nu facă parte din Guvern, şeful Senatului a replicat că Iohannis este şi el om politic care s-a bucurat de prezumţia de nevinovăţie când a fost ales şef al statului.

"Când aud declaraţiile astea am de multe ori senzaţia că printre noi, am o revelaţie aşa, că printre noi s-a coborât Duhul Sfânt şi care ne dă nouă sfaturi, păcătoşilor. Noi, păcătoşii, suntem oamenii politici şi Duhul Sfânt ne dă sfaturi. Cred că preşedintele uită că este la fel de om politic ca şi noi toţi. Al doilea lucru pe care îl uită este că funcţionează în dreptul fiecăruia, şi în dreptul domniei sale, prezumţia de nevinovăţie, de care s-a bucurat când a fost ales preşedinte al României", a precizat Tăriceanu.

În acelaşi timp, liderul ALDE l-a acuzat totodată pe Iohannis că doreşte "ca actualul Guvern să fie destrămat" şi înlocuit de un Executiv tehnocrat.

"Am putea la un moment dat să ne trezim cu astfel de cereri pe diferite hotărâri de guvern pentru toţi membrii Guvernului. Stau şi mă întreb dacă nu cumva chestiunea asta i-ar conveni domnului preşedinte, ca actualul Guvern să fie destrămat, primul ministru, practic, să fie nevoit să îşi dea demisia şi să mai ne trezim încă o dată cu un Guvern de tehnocraţi, pentru că se apropie alegerile prezidenţiale din 2019. Dacă până mai ieri - alaltăieri poate aveam nişte mici dubii că ăsta e planul pe care îl urmăreşte, astăzi, după declaraţiile de astăzi şi de acum două zile, nu mai am niciun dubiu. Preşedintele sapă cu râvnă la fundaţia acestui guvern, care e majoritatea parlamentară şi nădăjduieşte să o dea jos", a conchis Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne