Tăriceanu îl pune la punct pe Teodorovici: Îi dau un sfat, să îşi ţină părerile mai mult pentru el

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a transmis, în cadrul unei conferinţe de presă, un mesaj tranşant ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, pe fundalul nemulţumirilor privind taxa de 2% pe energie.

"Îi dau un sfat domnului Teodorovici: să îşi ţină părerile în ce priveşte Ministerul Energiei mai mult pentru el, că nu îl cunoaşte cum funcţionează. Nu cred ca are suficiente date ca să ştie cum functionează Ministerul Energiei, care e condus de un liberal. Am discutat şi cu prim-ministrul, doamna Dăncilă, care a spus că şi dumneai i se pare că această taxă de 2% pe companiile din energie va avea efecte defavorabile. (...)

Între noi, cei de la ALDE, şi domnul Teodorovici este o diferenţă de viziune şi de abordare. El are o abordare socialistă, etatistă, noi avem o abordare liberală şi care este specifică economiei de piaţă. Noi nu credem în instrumente de control pentru că piaţa ştie să îşi găsească soluţiile pentru a scăpa de aceste constrângeri. Constrângerile însă pot să facă foarte mult rău. De ce? Pentru că riscă să creeze distorsiune în piaţă, să inducă temeri, justificate sau nu, dar asta este în politică şi nu numai. Noi lucrăm nu numai cu realităţi, lucrăm şi cu percepţii. Deci, există riscul ca aceste măsuri, care sigur au plecat de la un obiectiv foarte corect, să creeze şi efecte colaterale, iar dacă le constatăm trebuie să încercăm să le atenuăm sau să le anihilăm. (...)

Nu cred că se poate opune domnul ministru în faţa evidenţelor. Adică domnul ministru e o persoană rezonabilă şi sper să fie şi înţeleaptă", a declarat Tăriceanu.

Întrebat la Digi24 dacă a discutat cu liderul ALDE, după declaraţiile acestuia privind eliminarea taxei de 2 la sută pe energie, Teodorovici a replicat:

"Eu personal nu am discutat acest subiect, dar eu ştiu un lucru forte clar, că orice astfel de idee de acest nivel se discută în primul şi în primul rând în cadrul coaliţiei. Eu personal n-am fost la vreo disucţie de acest gen."

Întrebat, în acest context, dacă s-a grăbit Tăriceanu cu anunţul privind eliminarea taxei, şeful de la Finanţe a evitat un răspuns direct.

"Nu vreau să fac astfel de remarci, dar nu trebuie să plecăm de la ideea că OUG 114 (Ordonanţa Lăcomiei) trebuie să fie modificată", a punctat Teodorovici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne