Tăriceanu îl pune la punct pe Dragnea: "E greşit să iei decizii la cald, când e totul înfierbântat"

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Epoch Times România)

Candidatul coaliţiei la guvernare la alegerile prezidenţiale va fi anunţat de PSD şi ALDE înainte de vacanţa de vară, nu duminică seară, după europarlamentare, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, precizând că e „greşit să iei decizii la cald”.

„Cred că înainte de vacanţa de vară. Întotdeauna consider că este greşit să iei decizii la cald, când e totul înfierbântat, fie într-o parte fie într-alta”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, preluat de Mediafax, vineri seară, la România TV.

Precizarea lui Tăriceanu vine în contextul în care Liviu Dragnea declara pe 21 mai că va anunţa duminică, în seara alegerilor, dacă va candida la prezidenţiale. Ulterior, după ce în PSD au existat voci precum cea a lui Oprişan şi cea a Vioricai Dăncilă care s-au distanţat de aceste declaraţii, Dragnea şi-a nuanţat afirmaţiile, dând un pas în spate.

Revenind la Tăriceanu, acesta a mai susţinut la RTV că îi dă zero şanse lui Klaus Iohannis să câştige un nou mandat la Cotroceni. Nu în ultimul rând, liderul ALDE a opinat că şeful statului are temeri că dacă intră în competiţie un candidat de la USR atunci ar risca să nu intre în turul doi.

„Eu cred că pierde alegerile şi preşedintele ştiu că are temeri nu numai din partea actualei majorităţi dar are temeri şi din partea partenerilor de la USR care ar putea să vină cu propria formulă de candidatură. Cred că l-ar încurca foarte tare pentru că riscă să nu intre în turul doi. Dacă se va materializa o candidatură din partea USR”, a explicat Tăriceanu.

Potrivit lui Tăriceanu, pe Iohannis deja îl încurcă la prezidenţiale buna guvernare a PSD-ALDE.

„Eu zic că îl încurcă deja, pentru că noi avem nişte realizări concrete, avem un bilanţ care mie mi se pare foarte important. Haideţi să vă dau două trei cifre: salariile au crescut în momentul de faţă cu 44% , salariul minim a crescut cu 51%, pensiile au crescut cu 26% în doi ani de guvernare, credeţi că lucrurile astea nu se văd, oamenii nu le simt? Eu cred că da. Şi putem să dăm exemple numeroase de decizii care au fost luate, vă dau exemplul OUG 114 cu care am blocat, am pus capac la preţurile pentru energie şi am plafonat dobânzile pentru bănci. Deci lucrurile astea sunt chestiuni concrete care s-au făcut pentru viaţa fiecăruia dintre noi, pentru viaţa fiecărui cetăţean şi oamenii ştiu că le apreciază”, a conchis liderul ALDE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne