Tăriceanu îi ceartă pe liderii europeni că sunt surzi la "gemetele celor din puşcărie"

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, s-a remarcat printr-o reacţie extrem de dură, joi, după ce Consiliul UE a votat-o pe Laura Codruţa Kovesi la şefia Parchetului European.

"Laura Codruţa Kovesi a fost votată azi în reuniunea COREPER pentru poziţia de procuror- şef al Parchetului European, printr-un proces strict politic care nu are nimic de a face cu performanţa. Din nou dubla măsură pe care am semnalat-o permanent a prevalat: ce nu ne este permis nouă este perfect acceptabil la Bruxelles. Dacă sunt mândru că un român a ajuns în această funcţie? Sunt mândru. Sunt, dacă vreţi, la fel de mândru pe cât am fost de Ceauşescu atunci când l-a plimbat Regina Angliei cu trăsura. Eram tânăr, aveam 26 de ani şi nu mă puteam împiedica să mă gândesc cum putea lumea liberă să onoreze în felul acela un dictator odios, cum putea presa britanică să scrie atâtea elogii la adresa tiranului, cum au putut academiile britanice să-i umple analfabetei Elena Ceauşescu 'codoi' desaga cu titluri...", a declarat Tăriceanu.

Şeful ALDE susţine că a aflat răspunsul când s-a mai "copt": britanicii nu erau fermecaţi de personalitatea dictatorului comunist, ei voiau doar "să-şi tragă nişte miliarde de la România pentru economia lor, gripată prin unele sectoare", dar "au constatat mai apoi pe pielea lor că nu se puteau face afaceri cu un individ precum Ceauşescu, dar asta e deja altă poveste".

"Câteva decenii mai târziu, istoria se repetă, iar UE alege să promoveze într-o funcţie de maximă responsabilitate un personaj care s-a dovedit pe parcursul carierei sale oricum numai responsabil nu. Nu sunt mândru că promovarea Laurei Codruţa Kovesi reprezintă, în fapt, un triumf al mediocrităţii, al slugărniciei, al duplicităţii, o celebrare a victoriei grupărilor oculte asupra statului de drept. O unealtă folosită împotriva democraţiei la Bucureşti e mutată la Bruxelles spre a fi folosită în acelaşi mod. Degeaba am tras semnale de alarmă, liderii europeni sunt surzi la ele, precum şi la gemetele celor care au ajuns în puşcărie din cauza abuzurilor înfăptuite de Laura Codruţa Kovesi şi a sistemului care o ţine în funcţii. După ce a nenorocit Justiţia din România acum este chemată să distrugă şi Justiţia europeană. Lideri ai Uniunii, să nu ziceţi că nu v-am spus!", a precizat Tăriceanu.