Tăriceanu, dispus să fie, la o adică, preşedintele ţării: "Împreună cu Dragnea am convenit că..."

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Călin Popescu Tăriceanu / Facebook)

În timp ce Liviu Dragnea a lăsat să se înţeleagă că ar putea candida la preşedinţie, nici Călin Popescu-Tăriceanu nu se lasă mai prejos. Liderul ALDE susţine că dacă colegii vor decide, el unul are curajul să se înhame la sarcina de a fi preşedintele României.

„Dacă ai mei colegi vor considera că eu sunt acela, am curajul să mă înham la această sarcină deloc uşoară. Fiecare din noi, probabil că gândim într-un anumit fel, bazat pe propria experienţă, pe propria capacitate pe care am demonstrat-o şi cred că aş putea să arăt că România trebuie condusă de un altfel de preşedinte.

Întâi de toate am convenit că discutăm acest subiect în comun cu PSD decât acela în care ne-am înscris. Împreună cu Liviu Dragnea am convenit că ne punem picioarele în apă rece împreună cu conducerile partidelor noastre şi stăm şi analizăm care este soluţia cea mai bună pentru a îl învinge pe actualul preşedinte”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, citat de Antena 3, la România TV.

Afirmaţiile lui Tăriceanu vin în contextul în care Liviu Dragnea declara pe 21 mai că va anunţa duminică, în seara alegerilor, dacă va candida la prezidenţiale. Ulterior, după ce în PSD au existat voci precum cea a lui Oprişan şi cea a Vioricăi Dăncilă care s-au distanţat de aceste declaraţii, Dragnea şi-a nuanţat afirmaţiile, dând un pas în spate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne