Tăriceanu, despre acuzaţiile DNA: E încercarea "Guvernului meu nr. 2"

Călin Popescu Tăriceanu susţine că acuzaţiile de luare de mită ce i se aduc sunt nefondate şi că asistăm, practic, la o campanie de fake news promovată de DNA, o posibilă miză fiind ruperea coaliţiei şi compromiterea candidaturii sale la preşedinţia ţării.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Călin Popescu Tăriceanu / Facebook)

Acuzat că a luat o mita de 800.000 de dolari în cadrul afacerii Microsoft, numărul doi în stat, Călin Popescu Tăriceanu susţine că, probabil, cu cererea DNA în cazul său, se doreşte ruperea coaliţiei şi acuză şi o campanie de „fake news" în cazul său.

„Realitatea e că nu am luat niciun ban, niciun leu mită sau alte foloase din partea sau în cadrul acestei afaceri denumite Microsoft”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu într-un interviu acordat Mediafax.

„Împotriva unei astfel de campanii de ştiri false, care este de fake news, promovată de DNA, eu nu am cum să mă apăr dintr-un motiv foarte simplu. Pentru că eu până în acest moment şi cel mai probabil până săptămâna viitoare, eu nu am posibilitatea să consult dosarul”.

„Avem o situaţie în care un candidat la prezidenţiale e anunţat. Poate că se doreşte ruperea coaliţiei. E o încercare de care am mai auzit: încercarea „Guvernului meu nr. 2”, a mai spus Tăriceanu.

Interviul integral poate fi citit aici.