Tăriceanu derapează. Vrea să limiteze puterea CCR pentru că uneori "legiferează în afara spiritului Constituţiei"

Călin Popescu Tăriceanu, PNL
Călin Popescu Tăriceanu, PNL (Epoch Times România)

Nemulţumitde prestaţia Curţii Constituţionale, preşedinţele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit vineri despre modificarea Constituţiei astfel încât să se limiteze puterea instanţei pe care o acuză că, în unele cazuri, ar fi legiferat "pe lângă" legea fundamentală, ba chiar în afara spiritului acesteia.

"Trebuie să eliminăm o serie de ambiguităţi care astăzi încă sălăşluiesc în Constituţie, să eliminăm seminţele scandalului şi disputelor interinstituţionale, care, din păcate, a poluat viaţa politică din ultimii ani şi să găsim acele formulări care să nu mai permită Curţii Constituţionale să intervină şi să legifereze pe lângă Constituţie şi, eventual, chiar în afara spiritului ei”, a declarat Tăriceanu, citat de stiripesurse.ro.

Confruntat de jurnalişti privind această ultimă afirmaţie, Tăriceanu le-a cerut acestora să nu îi "pună cuvinte în gură" pentru că ceea ce solicită el este o modificarea a Constituţiei astfel încât "să nu ne mai trezim în situaţii de interpretare excesivă".

"Cred că mi-aţi pus în gură cuvinte pe care nu le-am spus. Nu am spus că nu trebuie să i se permită Curţii Constituţionale, eu regret faptul că în câteva ocazii Curtea a legiferat în plus faţă de ceea ce era legiferat în Constituţie şi că acest lucru să nu trebuiască să se mai întâmple, Curtea rămânând în continuare să fie arbitrul în conflicte de natură constituţională, dar anumite precizări suplimentare pare că nu ar strica în viitoarea Constituţie, în aşa fel încât să nu ne mai trezim în situaţii de interpretare excesivă sau, aşa cum a spus domnul Băsescu, la limita Constituţiei, pentru că la limita Constituţiei nu ştim dacă era în interiorul ei sau în afara ei".

"În acest sens aş dori să înţelegeţi intenţia mea şi nu numai a mea, pentru că nu sunt singurul care a observat aceste lucruri, aceste disfuncţionalităţi", a adăugat Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne