Tăriceanu: "De inflaţie nu a murit nimeni!"

(Epoch Times)

"De inflaţie nu a murit nimeni", susţine Călin Popescu Tăriceanu, în condiţiile în care institutul Naţional de Statistică a publicat cifre din care reiese că inflaţia a crescut spectaculos, mai exact de la 0,1% la începutul lui 2017, la 4,7% în prezent.

În acest context, Tăriceanu a admis că majorările salariale decise de guvern "pot duce la un anumit puseu inflaţionist" dar a susţinut că acestea "rezolvă o problemă acută a economiei", respectiv migraţia forţei de muncă.


"Dacă rămânem cu salarii scăzute nu trebuie să ne mai jelim că pleacă" doctorii şi inginerii, a argumentat Tăriceanu, afirmând că "România nu poate rămâne o ţară furnizoare de forţa de muncă ieftină", a declarat Tăriceanu, citat de Hotnews.

Tăriceanu a mai declarat, precizând că citează din Guvernatorul BNR, că "de inflaţie nu a murit nimeni".

Întrebat dacă guvernul este de vină pentru majorările de preţuri care se înregistrează în România, şeful Senatului a afirmat că "preţurile nu sunt administrate de stat" ci sunt "stabilite de relaţia dintre cerere şi ofertă", arată sursa citată.

Reamintim că potrivit INS inflaţia a ajuns la 4,7%, în condiţiile în care în ianuarie 2017 era de 0,1%. Ori creşterea inflaţiei se reflectă în scăderea puterii de cumpărarea a românilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne