Tăriceanu: "De inflaţie nu a murit nimeni!"

(Epoch Times)

"De inflaţie nu a murit nimeni", susţine Călin Popescu Tăriceanu, în condiţiile în care institutul Naţional de Statistică a publicat cifre din care reiese că inflaţia a crescut spectaculos, mai exact de la 0,1% la începutul lui 2017, la 4,7% în prezent.

În acest context, Tăriceanu a admis că majorările salariale decise de guvern "pot duce la un anumit puseu inflaţionist" dar a susţinut că acestea "rezolvă o problemă acută a economiei", respectiv migraţia forţei de muncă.


"Dacă rămânem cu salarii scăzute nu trebuie să ne mai jelim că pleacă" doctorii şi inginerii, a argumentat Tăriceanu, afirmând că "România nu poate rămâne o ţară furnizoare de forţa de muncă ieftină", a declarat Tăriceanu, citat de Hotnews.

Tăriceanu a mai declarat, precizând că citează din Guvernatorul BNR, că "de inflaţie nu a murit nimeni".

Întrebat dacă guvernul este de vină pentru majorările de preţuri care se înregistrează în România, şeful Senatului a afirmat că "preţurile nu sunt administrate de stat" ci sunt "stabilite de relaţia dintre cerere şi ofertă", arată sursa citată.

Reamintim că potrivit INS inflaţia a ajuns la 4,7%, în condiţiile în care în ianuarie 2017 era de 0,1%. Ori creşterea inflaţiei se reflectă în scăderea puterii de cumpărarea a românilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne