Tăriceanu dă asigurări: Guvernul nu pică! Dăncilă va fi premier şi în 2019

Guvernul nu va cădea, în pofida încercărilor unora de a-l răsturna fie prin diferite modalităţi, fie prin inducerea ideii că între partidele din coaliţie există neînţelegeri care ar duce obligatoriu la ruperea coaliţiei sau prin dezertări, susţine Tăriceanu.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Călin Popescu Tăriceanu / Facebook)

Întrebat duminică seara la România TV dacă ar putea "pica" guvernul la o moţiune de cenzură, cel de al doilea om în stat, Călin Popescu-Tăriceanu a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla. Potrivit lui Tăriceanu, majoritatea parlamentară formată din PSD şi ALDE are un număr mult mai de voturi faţă de partidele din opoziţie, iar actuala coaliţia e stabilă şi va rămâne la guvernare, relatează Agerpres.

"Nu , absolut sigur (nu ar pica guvernul n.r.), fără niciun fel de ezitare vă spun lucrul acesta. (...) Ele (partidele de opoziţie n.r.) votează şi acum împreună, dar nu au majoritate. Ca să treacă o moţiunea e o chestiune simplă, e cu număr de voturi. Majoritatea care este PSD plus ALDE are un număr de voturi mult mai mare decât tot ce strânge PNL, USR şi nu ştiu, PMP probabil, dacă mai există. (...) Lucrurile sunt simple, strângând vot cu vot nu le iese numărul, trebuie să le iasă jumătate plus unu ca să răstoarne guvernul, nu iese", a spus liderul ALDE la România TV.

Preşedintele Senatului a mai susţinut că se încearcă "să se bage fitile" între PSD şi ALDE, însă diferenţele de opinie dintre cele două partide nu sunt motive pentru ruperea coaliţiei căci acestea pot fi discutate şi armonizate la reuniunile politice ale coaliţiei.

"Rămâne (coaliţia aflată la guvernare n.r.), vă spun fără niciun fel de ezitare, am văzut că în ultima vreme s-a încercat foarte mult să se bage fitile, zâzanie, între cele două partide ale coaliţiei", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, Tăriceanu a mai pretins că se înţelege "foarte bine" cu preşedintele PSD Liviu Dragnea:

"Da, foarte bine, am vorbit şi ieri cu el (cu Liviu Dragnea n.r. ) la telefon, ne consultăm. (...) dar nu suntem gemeni ca să facem totul identic. Putem să avem puncte de vedere diferite, dar avem structuri politice, reuniunile politice de coaliţie unde discutăm. (...) Le discutăm şi ne armonizăm punctele de vedere. (...) O să apară şi în viitor, poate, diferenţe de abordare în anumite chestiuni, dar nu înseamnă că lucrul ăsta este motiv de rupere a coaliţiei", a afirmat Tăriceanu.

Totodată, preşedintele Senatului s-a declarat convins că Viorica Dăncilă va rămâne în funcţie şi din ianuarie 2019, "în pofida încercărilor pe care le-am văzut şi pe care şi eu le-am pus în aceeaşi cheie, de încercare a răsturnării guvernului prin diferite modalităţi, fie prin inducerea ideii că între partidele din coaliţie există neînţelegeri care ar duce obligatoriu la ruperea coaliţiei sau prin dezertări", a conchis Tăriceanu.

Reamintim, referitor la numărul de voturi, că liderul PNL Ludovic Orban a lăsat să se înţeleagă că ar fi şi PSD-işti care ar putea vota moţiunea, declaraţiile sale venind în contextul în care PSD-ul este frământat de tensiuni accentuate de mazilirea lui Ţuţuianu şi Neacşu.

"Cu parlamentarii din majoritatea guvernamentală discutăm în fiecare zi şi sunt semne, dar încă nu suficient de concludente, că există un număr semnificativ de parlamentari din majoritatea guvernamentală, din PSD şi din ALDE, care ar putea susţine un astfel de demers (moţiunea de cenzură)", declara recent Ludovic Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne