Tăriceanu: Cred că devine evident pentru toată lumea. DNA e o măciucă politică a unor forţe oculte

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a lansat un nou atac la adresa procurorilor DNA, care ar fi manevraţi de "forţe oculte" ce urmăresc să răstoarne actuala putere.
Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Faptul că vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu, a fost chemată la DNA exact în ziua în care Opoziţia a cerut revocarea lui Liviu Dragnea şi a lui Florin Iordache de la şefia forului dovedeşte că instituţia anticorupţie este o "măciucă politică" a unor forţe oculte, a acuzat duminică seară, în cadrul unei intervenţii telefonice la România Tv, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

"Cred că pentru toată lumea devine din ce în ce mai evident că aşa cum s-a mai întâmplat şi în momentul de faţă DNA e un instrument, este o măciucă politică care încearcă se servească unor forţe oculte. E evidentă încercarea de a o scoate din joc pe doamna Carmen Mihălcescu, în aşa fel încât puciul celor din Opoziţie să aibă şanse cât mai mari de succes. Sigur că a eşuat, dar nu putem să nu observăm această încercare de debarcare a domului Dragnea şi a domnului Iordache. (...) Opoziţia recurge la măsuri din ce în ce mai disperate pentru a îşi pune în aplicare planul pentru răsturnarea Guvernului", a declarat Tăriceanu, citat de Mediafax.

Preşedintele Senatului susţine că "forţele oculte" urmăresc practic să "răstoarne Guvernul".

"Forţe oculte mai mult sau mai puţin. Acum depinde. Vedem că domnul Barna [liderul USR - n.r.] poartă discuţii cu preşedintele ţării, care văd că îl încurajează în aceste acţiuni, dar probabil sunt şi alte forţe în spate. Opoziţia pare destul de dezarticulată, nu vedem mare lucru la nivelul PNL şi nici al USR. Vedem acest joc al preşedintelui, discuţiile cu domnul Barna, încercările de a împiedica remanierea guvernamentală, toate se înscriu în aria răsturnării actualei majorităţi. Aici nu e vorba de un demers democratic. E vorba de jocuri ale unor forţe oculte care încearcă să răstoarne Guvernul", a explicat Tăriceanu.

Merită menţionat că, pe fundalul unor acuzaţii similare, DNA a transmis că "stabilirea momentului înfăţişării martorului s-a făcut de comun acord, în condiţiile propuse de martor şi acceptate de procuror". Cu alte cuvinte, chiar Mihălcescu a fost cea care a ales ziua respectivă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne