Tăriceanu: Asistăm la guvernarea prin dosare. Structura care trebuie să combată corupţia e coruptă

Procuratura şi DNA s-au transformat într-un instrument politic, asistăm la guvernarea prin dosare penale, pretinde şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, politician acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului într-un dosar instrumentat de subordonaţii Laurei Codruţa Kovesi.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Nimeni nu contestă că un fenomen precum este corupţia trebuie combătut, dar dacă structura care trebuie să combată corupţia e coruptă, atunci bineînţeles că toată această intenţie se duce pe apa sâmbetei, a acuzat miercuri, după şedinţa Biroului Politic Executiv al ALDE, preşedintele partidului Călin Popescu Tăriceanu.

"Asistăm la guvernarea prin dosare penale. Se fac dosare, cei care sunt obiectul acestor dosare trec în categoria penalilor şi după aceea, ceea ce urmează ştim: preşedintele îi categoriseşte, opinia publică se uită cu îndoieli, poate justificate, asupra probităţii morale a acelora şi sunt eliminaţi din viaţa publică. Ăsta e un instrument politic. De fapt, Procuratura, DNA în asta s-au transformat. O spun cu regret, pentru că nimeni nu contestă că un fenomen precum este corupţia trebuie combătut, nimeni nu contestă că trebuie să existe o structură care să combată, dar dacă structura care trebuie să combată corupţia e coruptă, atunci bineînţeles că toată această intenţie se duce pe apa sâmbetei şi nu mai avem nimic: nici stat de drept, nici credibilitatea Justiţiei şi acestea sunt lucruri foarte grave pe care într-o democraţie cei care au responsabilităţi trebuie să le conştientizeze", a declarat Tăriceanu, citat de Agerpres.

Întrebat dacă înlăturarea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA este o soluţie, liderul ALDE a replicat că acest lucru este de resortul Consiliului Superior al Magistraturii, nu Parlamentul ia decizii.

"Derapajele - sigur că există anumite deficienţe care ţin de Parlament, şi am încercat prin modificarea legilor Justiţiei să corectăm anumite lucruri. Nu cred că soluţiile pe care noi le-am adoptat şi prin legislaţia privitoare la Legea 303, 304 şi 317 reprezintă soluţia cu care rezolvăm aceste probleme. O parte dintre problemele pe care le vedem în spaţiul public ţin de resortul Consiliului Superior al al Magistraturii. Văd că există o anumită preocupare în momentul acesta la nivelul CSM şi aşteptăm să vedem măsurile care vor fi luate. Nu depind de noi multe dintre ele, ci este Consiliul Superior prin Inspecţia Judiciară care ar fi trebuit de multă vreme, pentru că semnalele care au apărut în spaţiul public sunt mai demult. Astăzi, ceea ce vedem nu este decât gravitatea situaţiei ieşită la suprafaţă, dar nu-mi imaginez că în CSM nu se cunoşteau aceste lucruri", a precizat Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne