Tăriceanu: Ambasadorul Olandei încerca să-mi explice ce să facem în Justiţie. L-am pus la punct

La scurt timp după ce fostul ministru Titus Corlăţean a pretins că au existat presiuni din partea ambasadorilor Olandei şi SUA pentru numirea actualei şefe DNA într-o "funcţie de vârf" în sistemul judiciar, a ieşit la rampă şi liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu cu acuzaţii în această direcţie.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu susţine că ambasadorul Olandei a încercat să îl "lămurească" referitor la ce ar trebui făcut în Justiţia din ţara noastră.

"La mine, de exemplu, ambasadorul Olandei nu a îndrăznit să o propună pe doamna Kovesi, dar încerca să îmi explice, să mă lămurească, cum trebuie să procedăm noi, ce să facem în Justiţie, ce e bine şi ce nu e bine. La scurtă vreme după această conversaţie, în care l-am pus la punct, i-am relatat modul inacceptabil de comportament ca ambasador omologului meu olandez şi i-am spus că încalcă orice normă diplomatică şi că nu este normal. Consecinţa a fost că peste două luni ambasadorul a fost rechemat în Olanda.

Există modalităţi de a-i pune la punct pe cei care nu respectă în primul rând faptul că România este o ţară suverană. Sunt însă lucruri care, din păcate, în România s-au întâmplat pentru că autorităţile române le-au permis acestor persoane să interfereze în problemele la care făcea referire Titus Corlăţean", a declarat miercuri seară, la România Tv, Călin Popescu Tăriceanu, citat de Agerpres.

Liderul ALDE a precizat că suntem singura ţară din Europa în care se întâmplă aşa ceva.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne