Tăriceanu a explodat după protestul din Parlament: Aşa a început fascismul şi totalitarismul în Europa!

Protestul #rezist din Parlament este o manifestare de tip fascist, aşa a început fascismul şi totalitarismul în Europa, a reacţionat liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat în termeni duri protestul #rezist care a avut loc, miercuri, pe holurile din Parlament.

"Am retrăit pentru câteva minute ziua de 28 ianuarie 1990 când la iniţiativa partidelor istorice PNL şi PNTCD solicitasem să avem o întâlnire cu reprezentanţii noii puteri de la Bucureşti, adică a FSN-ului. La Guvern ne aştepta o contra manifestaţie făcută de FSN cu muncitori de la IMGB. Exact aceiaşi atmosferă de agresivitate dusă la extrem, de intoleranţă pe care am văzut-o atunci am reîntâlnit-o astăzi promovată de USR şi simpatizanţii pe care i-a adus astăzi în Parlament.

Aceste manifestări sunt manifestări de tip fascist. Aşa a început fascismul şi totalitarismul în Europa. Şi comuniştii după război la fel s-au comportat, prin violenţă, să acapareze puterea. Atâta vreme cât eu sunt preşedinte al Senatului, vă spun că nu sunt dispus să închid ochii, să mă fac că nu văd şi să tolerez astfel de atitudini. Trebuie să luăm măsuri ca pe viitor să nu se mai întâmple astfel de situaţii. Nu ştim încă ce măsuri dar fiţi siguri că ne vom gândi la asta", a declarat Tăriceanu, citat de hotnews.ro.

Reamintim că, nemulţumiţi de modul în care PSD şi ALDE guvernează ţara, mai mulţi protestatari au intrat în Parlament unde şi-au scandat nemulţumirile pe holuri, chiar în timp ce premierul Viorica Dăncilă vorbea, în plenul reunit, despre stadiul pregătirilor pentru preşedinţia Consiliului UE. Detalii aici.