"Ţara arde! România nu e de vânzare!" - Protest în Piaţa Victoriei după mitingul "anti stat paralel al PSD"

Curăţată de mormanele de gunoaie rămase în urma mitingului PSD, Piaţa Victoriei se va umple din nou de oameni. De data aceasta, protestatari #rezist.
Protest
Protest (Epoch Times)

UPDATE. La ora 21:00, aşa cum ne-au obişnuit deja, protestatarii din Piaţa Victoriei au început să cânte imnul României şi au aprins luminile telefoanelor mobile, după care au început să strige "PSD, ciuma roşie!".

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

* * *

UPDATE. Numărul protestatarilor a crescut la aproximatv 3.000 de oameni.

"Demisia, demisia", "Penalii, penalii", "Pilonul 2 nu e pentru voi!", "Nu vrem să fim conduşi de hoţi", "Curăţenie, nu mizerie" şi "Analfabeta", "Dragnea, nu uita, puşcăria e a ta", "DNA, să vină să vă ia!", "Ce vrem noi, e şi pentru voi", "Ole, ole, ole, Liviu Dragnea să ajungi, îmbrăcat în multe dungi", strigă mulţimea.

În Piaţa Victoriei şi-a făcut apariţia şi un manechin din carton care o întruchipează pe premierul Viorica Dăncilă.

* * *

UPDATE. În Piaţa Victoriei s-au adunat în jur de 1.000 de persoane.

"Jos Liviu Dragnea!", "Hoţii, hoţii!", "Justiţie, nu corupţie" şi "PSD, ciuma roşie", strigă mulţimea.

"Mamă ne fură ţara, vin acasă după ce-i oprim", scrie pe o pancartă.

* * *

La o zi după mitingul PSD, în Piaţa Victoriei va avea loc un nou protest #rezist, începând cu ora 18.00. Mediatizat de mai multe grupuri civice ale căror nume se leagă de protestele declanşate de OUG 13, evenimentul are loc la 24 de ore după ce social-democraţii şi ALDE au adus în faţa Guvernului sute de mii de oameni din toată ţara.

Protestul este programat să înceapă la ora 18.00, şi are câteva puncte centrale - evident, Justiţia, decizia prin care CCR îl obligă pe preşedintele Klaus Iohannis să o revoce pe şefa DNA, blocarea dosarului Roşia Montană, Pilonul 2, pe care protestatarii susţin că cei de la putere vor să-l "fure şi naţionalizeze", înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii şi Dezvoltare, considerat de Opoziţie drept unul dintre cele mai mari tunuri de la Revoluţie încoace şi, bineînţeles, revolta faţă de mitingul alb organizat de PSD ieri. Revolta protestatarilor se leagă nu doar de faptul că guvernanţii le-au plagiat protestele, mergând până la a aprinde, la ora 21.00, luminile telefoanelor mobile, ci de multitudinea de acuzaţii de abuz ce au însoţit mitingul PSD. Astfel, pe site-ul mitingcujapca.ro au fost înregistrate numeroase mărturii ale unor cetăţeni care au acuzat că au fost aduşi la eveniment prin intimidare, şantaj etc.

"După spectacolul grotesc de aseară, de la renumitul #MitingCuJapca, după munţii de gunoaie lăsaţi în urmă, după discursuri virulente, agresive şi ameninţătoare, realizăm că asta este ţara pe care o doreşte PSD. O ţară mizeră, semianalfabetă, o ţară ţinută în sărăcie, pentru a putea fi manipulată. Asta nu este ţara mea în care vreau să trăiesc, nu este ţara în care mă regăsesc. Iar pentru a aduce schimbarea în bine, mă implic, aşa cum ar trebui să ne implicăm toţi!

Nu putem lăsa ţara pe mâinile lor, nu putem sta pasivi, dar pentru asta trebuie implicare totală din partea noastră.
Înainte de a afirma că oricum nu se schimbă nimic, gândeşte-te cu ce ai contribuit tu. Ţi-ai exercitat meseria de cetăţean? Faptul că stai în spatele Facebook şi comentezi sau încurajezi, nu ajută. Implică-te, pentru că doar împreună putem aduce schimbarea pe care ne-o dorim.

Astăzi ieşim să protestăm pentru o justiţie liberă şi independentă. Nu te baza pe faptul că dacă nu ieşi tu la protest, iese altul pentru tine. Nu iese nimeni pentru tine, în afară de tine însuţi. Apoi te plângi tot pe Facebook că nu s-a schimbat nimic. Şi nici nu o să se schimbe, până nu vei conştientiza că eşti o verigă importantă şi că avem nevoie şi de prezenţa ta, altfel decât din spatele calculatorului.

Astăzi te aşteptăm în Piaţa Victoriei la ora 18.00 să le arătam că nu vrem România lor, o vrem pe a noastră. O Românie curată şi prosperă, bazată pe meritocraţie şi pe valori autentice, valori europene", transmite o protestatară.

Evenimente similare vor avea loc şi în alte oraşe ale ţării. Mai multe despre eveniment puteţi accesa pe pagina acestuia

Mai multe informaţii despre mitingul PSD puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne