Ţapardel: Iohannis e disperat. Trebuie să ai foarte mult tupeu să vorbeşti despre nivelul de trai al românilor

Claudia Tapardel
Claudia Tapardel (Florin Chirila/Epoch Times)

Europarlamentarul PSD Claudia Ţapardel a lansat un nou atac dur, în cadrul unui comunicat de presă, la adresa preşedintele Klaus Iohannis, pe care îl acuză că este "toxic" şi nu face "nimic bun pentru România".

"Fiecare ieşire a preşedintelui Klaus Iohannis în mass-media este o dovadă că România nu are cu adevărat un şef al statului, care să fie echilibrat şi să înţeleagă cum funcţionează economia. Din păcate, România are la Palatul Cotroceni un preşedinte care nu a făcut nimic bun pentru ţară timp de 5 ani şi care acum are tupeul de a se prezenta în faţa electoratului pentru a cere un nou mandat. Iohannis a dovedit că e un preşedinte toxic pentru România, un preşedinte care a reuşit performanţa negativă de a dezbina, în loc să unească, de a produce panică, în loc să producă echilibru în societate. Ce a rezolvat Iohannis blocând pentru câteva săptămâni intrarea în vigoare a legii bugetului de stat? Absolut nimic! Nu a făcut decât să întârzie punerea în aplicare a unor măsuri benefice pentru români. Şi după ce a întârziat aplicarea măsurilor, Iohannis dă dovadă de foarte mult cinism acuzând PSD că este vinovat de întârzierea progresului României. Singurul care a făcut tot ce a putut în ultimii ani pentru a întârzia progresul acestei ţări e chiar Iohannis!", a declarat Claudia Ţapardel.

Europarlamentarul PSD acuză că preşedintele României "trăieşte de-a dreptul într-o lume paralelă" şi "nu înţelege nimic din ceea ce se întâmplă în România, singura sa misiune fiind aceea de a pune beţe în roate actualei guvernări."

"PSD e singurul partid care a mărit pensiile şi salariile românilor. În schimb, Iohannis e reprezentantul camarilei care a tăiat salariile şi a vrut să taie şi pensiile. De asemenea, PSD este partidul care, imediat ce a ajuns la guvernare, a redeschis spitalele închise în mod aberant de Guvernul Boc. PNL, dominat în prezent de lideri ai fostului PDL – partidul care va intra în istorie prin tăierile de salarii şi închiderea spitalelor, îl susţine pe Iohannis pentru un nou mandat la Palatul Cotroceni. Trebuie să ai foarte mult tupeu să faci declaraţii despre nivelul de trai al românilor câtă vreme tu eşti reprezentantul celor care au tăiat veniturile oamenilor. Dar aici nu mai este vorba despre tupeu, ci despre cinism şi disperare. Iohannis este disperat că pierde teren în fiecare zi şi se agaţă de ultima speranţă, reprezentată de nivelul de trai al românilor. Uită însă un amănunt extrem de important: actuala coaliţie de guvernare este singura care se preocupă de viaţa românilor, iar acest lucru se va dovedi şi la viitoarele alegeri", a precizat Claudia Ţapardel.

Reacţia deputatului european PSD vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a criticat din nou în termeni duri, vineri, în cadrul unei declaraţii de presă la Cotroceni, "bugetul ruşinii naţionale", pe care PSD l-a obligat practic să îl promulge.

"PSD a picat şi ultimul test al responsabilităţii. Legea Bugetului de stat, pe care am retrimis-o Parlamentului pentru corectarea gravelor erori din conţinutul său, a ajuns la promulgare neschimbată. O zi, o singură zi, atât a alocat PSD, în Parlament, pentru reexaminarea unui proiect atât de important pentru ţară. Este nu doar o crasă lipsă de seriozitate, este de-a dreptul rea-voinţă refuzul PSD de a repara un buget care, în mod evident, va genera efecte negative în economie, resimţite, din păcate, de cetăţeni. Mi-aş fi dorit să promulg un buget bun pentru România şi pentru români. Nu a fost să fie! Dintr-o logică exclusiv politicianistă, PSD nu a ţinut cont de nimic şi a mers mai departe cu bugetul ruşinii naţionale! Când nici în acest an nu vom avea spitale şi autostrăzi, dar vom avea preţuri majorate, noi taxe şi impozite, deficite şi dezechilibre economice, adevărul nu va mai putea fi contestat: PSD este singurul vinovat pentru întârzierea progresului României!", a afirmat Iohannis.

Potrivit preşedintelui, degeaba încearcă PSD să găsească ţapi ispăşitori, când de fapt bugetul a fost întârziat excesiv doar pentru că Guvernul l-a aprobat şi l-a trimis Parlamentului pentru dezbateri cu o întârziere de 3 luni faţă de termenul prevăzut de lege.

"Majoritatea pesedistă, interesată mai degrabă de cumetrii politice şi de lupta împotriva justiţiei, demonstrează o lipsă gravă de responsabilitate în ceea ce priveşte finanţele publice şi situaţia economică a României. Exemplul Ordonanţei 114 ne arată că această guvernare este toxică pentru stabilitatea economică şi financiară a României şi pentru bunăstarea populaţiei în acelaşi timp, populaţie care suportă în fiecare zi costurile finale ale incompetenţei şi imposturii PSD. Experimentele unor aşa-zişi vizionari din PSD ameninţă viitorul unor sectoare economice vitale pentru România. Au făcut un buget care să dea frumos pe hârtie, dar care este bazat pe promisiunea că la rectificarea bugetară se vor astupa anumite găuri. Sunt invocate cu cinism, în discursuri populiste, categoriile cele mai vulnerabile, însă deciziile politice arată că PSD nu este deloc interesat de ceea ce se întâmplă cu aceşti oameni", a punctat Iohannis.

În legătură cu pensiile, şeful statului constată că "la Guvern se trăieşte de-a dreptul într-o lume paralelă".

"Nu, doamnă prim-ministru, nu aţi mărit nimic anticipat! Încetaţi să-i mai amăgiţi pe români şi citiţi propriul dumneavoastră program de guvernare! Da, acela din scoarţă în scoarţă! Acolo scrie clar că, în 2018, punctul de pensie va fi 1.100 lei, iar în 2019, şi da, suntem în 2019, va fi 1.265 lei. Ştiţi cât este punctul de pensie acum? Nu, nu este 1.265 lei, aşa cum aţi promis şi cum scrie în programul dumneavoastră de guvernare! Este 1.100 lei. Abia în septembrie, cu creşterea pe care aţi promis-o şi pe care, sincer nu ştim dacă o veţi respecta, va creşte la ce aţi promis pentru tot anul, 1.265 lei. Deci, pentru anul 2019, creşterea pensiilor este doar la un sfert din ceea ce aţi promis şi doar pe ultimul trimestru. Iar ceea ce numiţi dumneavoastră creşteri anticipate reprezintă doar o acordare întârziată a drepturilor care au fost promise şi se cuvin pensionarilor! Acesta este adevărul cu pensiile promise şi mărite!", a precizat Iohannis.

Şeful statului a remarcat că întotdeauna alţii, nu PSD, sunt de vină pentru starea educaţiei, pentru situaţia din sănătate, pentru problemele bugetelor locale, pentru întârzierea majorării alocaţiilor copiilor şi pentru drepturile încălcate ale pensionarilor.

"Doamne fereşte, nu PSD, ca şi cum nu ar fi PSD la guvernare! În realitate, toată guvernarea PSD din ultimii 2 ani este o mare gaură neagră pentru economia românească şi pentru societatea românească. Sau, mai simplu spus, guvernarea PSD a eşuat! Iar în legătură cu protestul care se desfăşoară astăzi la ora 15:00, un protest pentru autostrăzi, vreau să ştie protestatarii că sunt alături de ei #şîeu!", a conchis Iohannis.

La scurt timp după finalizarea declaraţiei de presă, Cotroceniul a anunţat că a fost promulgată legea bugetului de stat pe anul 2019.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne