Talibanii ucid 84 de copii într-o şcoală din Peshawar (Pakistan)


Soldaţii au înconjurat o şcoală atacată de talibani în oraşul pakistanez Peshawar, 16 decembrie 2014.
Soldaţii au înconjurat o şcoală atacată de talibani în oraşul pakistanez Peshawar, 16 decembrie 2014. (Captură Foto)

Aproximativ 130 de persoane - dintre care 84 copii - au fost ucise marţi în cadrul unui atac taliban asupra unei şcoli din oraşul Peshawar, în nord-vestul Pakistanului, au declarat oficialii provinciali pakistanezi. Toţi atacatorii au fost ucişi.

Oficiali militari au declarat că cel puţin şase bărbaţi înarmaţi au intrat în Şcoala Publică Militară. Se crede că în interiorul clădirii s-ar fi aflat circa 500 de elevi şi profesori.

“În Spitalul Militar Combinat există aproximativ 60 de morţi, în timp ce alţi 24 se află în Spitalul Lady Reading”, a declarat la scurt timp după intervenţia armatei Pervaiz Khattak, ministru şef al provinciei Khyber Pakhtunkhwa, unde se află situat oraşul Peshawar.

Un elev intervievat de postul local de televiziune Geo TV a declarat că militanţii talibani au pătruns într-o sală de clasă unde o echipă militară desfăşura un curs de pregătire pentru acordarea primului ajutor.

Mudassir Awan, un angajat al şcolii, a declarat că a văzut 5 sau 6 militanţi. “De îndată ce au început să tragă, noi am fugit spre clasele noastre. Militanţii intrau în fiecare clasă şi ucideau copii.”

Armata a intervenit rapid şi un jurnalist de la Reuters aflat la faţa locului a declarat că a auzit schimburi intense de focuri în interiorul şcolii.

Elicopterele au zburat deasupra clădirii iar ambulanţele au transportat copiii răniţi la spital.

Asaltul a fost revendicat de Mişcarea Talibanilor din Pakistan (TTP), principala grupare islamistă rebelă din ţară, ca răzbunare faţă de ofensiva militară în curs împotriva sa, în bastioanele din zonele tribale din apropiere de Peshawar, a declarat pentru AFP Muhammad Khurasani, un purtător de cuvânt al insurgenţilor.

“Atacatorii noştri sinucigaşi au intrat în şcoală şi au primit ordine să nu-i rănească pe copii, însă să vizeze personalul militar. Atacul a fost declanşat în urma unei anchete care a arătat că unii dintre copiii mai multor oficiali de rang înalt din cadrul armatei studiază în această şcoală”, a declarat Khurasani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe