Tajani sare în apărarea Codruţei Kovesi: Parlamentul European e alături de candidatul său. Voi ridica problema

Antonio Tajani, (Preşedintele Parlamentului European),
Antonio Tajani, (Preşedintele Parlamentului European), (Florin Chirilă/Epoch Times)

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a reacţionat vineri, pe pagina sa de Twitter, după ce fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi a fost pusă sub control judiciar de Secţia Adinei Florea.

"Sunt îngrijorat de vestea că Laura Codruţa Kovesi a fost pusă sub control judiciar. Parlamentul European e alături de candidatul său la funcţia de procuror-şef al Parchetului European. Voi ridica problema la reuniunea liderilor de grup de miercurea viitoare", a scris Antonio Tajani.

Reamintim că vineri seara, după aproape şapte ore de audieri, Kovesi a fost pusă sub control judiciar într-un dosar deschis în urma unei plângeri a fostului deputat fugar Sebastian Ghiţă. În cadrul măsurii, fostei şefe DNA i-au fost impuse mai multe interdicţii şi obligaţii - să se prezinte la secţia de poliţie, să nu părăsească ţara fără permisiune, să nu vorbească cu presa şi să nu mai profeseze la Parchetul General.

De partea sa, Kovesi neagă acuzaţiile ce i se aduc, arătând că de doi ani este hărţuită şi avertizând că ceea ce se întâmplă este parte a unei campanii menite s-o oprească să devină procuror-şef european.

Şi nu se rezumă doar la a nega acuzaţiile ci întreprinde şi măsuri. LCK a contestat astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie măsura preventivă a controlului judiciar. Contestaţia se va judeca săptămâna viitoare. Detalii aici.