Tailanda declară război jocului de polo cu elefanţi [video]

După clipul video denunţ realizat de PETA Asia guvernul a anulat Cupa Regelui.
Elefanţi
Elefanţi (captură video YouTube PETA Asia)

Loviţi cu bastoane în cap, peste picioare, peste urechi. Violenţe şi abuzuri de tot felul pe întreg corpul, până când le anulează natura sălbatică şi îi face robi ai dorinţelor umane. Acesta este adevărul denunţat într-un clip video de către PETA Asia, pentru a pune capăt iadului suferit de elefanţii folosiţi în turneele de polo din Tailanda.

Un adevăr care nu a rămas totuşi neascultat. Tailand Elephant Polo Association a decis să ia o decizie istorică: nu a acordat permisiunea de desfăşurare a ediţiei 2019 a Cupei Regelui, un turneu important de caritate, care are loc de trei ori pe an în Tailanda, Sri Lanka şi Nepal. De fapt, prin această decizie, ţara asiatică a interzis acest sport.

Filmul denunţ al PETA Asia a indignat opinia publică, declanşând un protest la nivel mondial. Cel puţin douăsprezece companii - printre care Ecolab, IBM, Angus Energy, Banfi Vintners şi Vespa - au decis să îşi retragă sponsorizările de la eveniment.

„Nimeni cu sensibilitate şi compasiune nu vrea ca elefanţii să fie bătuţi până la sânge, forţaţi să joace polo, să se învârtă inutil sau să facă jocuri stupide - explică Ingrid Newkirk, preşedintele PETA -. Asociaţia noastră este fericită că acest spectacol plin de abuz este acum o poveste care aparţine trecutului şi ne angajăm să facem să dispară şi toate celelalte acrobaţii care exploatează animalele.”

Imaginile clipului video, care au fost surprinse de la ferestrele hotelurilor şi apartamentelor din apropierea locului desfăşurării turneului, surprind „dresorii” lovind în mod repetat capul elefanţilor cu un tip de laţ - instrument care arată ca un cârlig de metal ascuţit la un capăt – folosit, de asemenea, pentru a remorca elefanţii de urechi, o parte foarte sensibilă a corpului lor. Unele specimene sunt bătute până la sânge, în timp ce altele sunt ţinute în lanţuri într-un bazin cu apă pentru o zi întreagă.

Mai multe informaţii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură