Tailanda confiscă 600 de cobre de contrabandă

Un măcelar de şerpi, Muhammad Nur, ţinând o cobra, Indonesia
Un măcelar de şerpi, Muhammad Nur, ţinând o cobra, Indonesia (Ulet Ifansasti / Getty Images)

Autorităţile tailandeze au confiscat circa 600 cobre, care erau transportate ilegal într-un camion, a fost raportat în această săptămână.

Şoferul camionului a recunoscut că făcea contrabandă cu şerpii extrem de veninoşi, după ce a fost oprit la un punct de control din centrul Tailandei, a raportat Sky News.

În scopul detectării animalelor, autorităţile au instalat un sistem de detectare cu raze X la punctul de control.

Şerpii proveneau din Malaezia şi erau trimişi prin Tailanda spre destinaţia finală, aparent Laos. Şerpii sunt uneori folosite în alimente şi medicina tradiţională, a raportat radiodifuzorul.

"Biroul de Investigaţii şi Suprimare a urmărit acest caz timp de un an", a declarat Benja Louichareon, şeful agenţiei vamale din Tailanda, pentru Sky. Ea a adăugat: "Sunt o mulţime (de şerpi)."

Oficialii estimează că şerpii valorează aproximativ 500.000 de baht (16.282 de dolari).

Conducătorul auto a mărturisit că el a transportat de nenumărate ori în trecut şerpi din Malaezia până în Nakhon Ratchasima, Tailanda, a raportat ziarul Hindu.

Tailanda este considerat un centru important pentru contrabanda ilegală cu animale. Luna trecută, poliţia tailandeză a descoperit 16 pui de tigru care se îndreptau spre Laos, potrivit BBC.

Cobrele erau depozitate în saci din plasă, în interiorul unor coşuri de plastic. Şerpii care au supravieţuit călătoriei vor fi eliberaţi înapoi în sălbăticie, a raportat Sky News.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură