Tabăra anti-Dragnea a pierdut în CExN: Ce mesaje au transmis la finalul şedinţei liderii grupării

Doar 8 membri din Comitetul Executiv Naţional al PSD ar fi votat demisia liderului suprem Liviu Dragnea, 55 au votat "împotrivă", iar unul s-a abţinut. Cu alte cuvinte, tabăra anti-Dragnea a suferit o înfrângere usturătoare.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Florin Chirilă / Epoch Times)

Liderii grupării anti-Dragnea au dat declaraţii vineri seară, după o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional lungă de 8 ore, la finalul căreia liderul PSD şi-a păstrat funcţia de lider suprem al partidului.

"Primul câştig e că a fost prima şedinţă în care s-au dezbătut cu argumente logice problemele care ne frământă. Nimeni nu a mai fost timorat. Deşi a fost contestată, declaraţia comună a adus un lucru benefic. La finalul dezbaterilor, dl Dragnea a supus votului doar un punct din cele 20 de puncte din scrisoare. Primarul Daniel Florea de la Sectorul 5 a propus un vot pentru excluderea mea din PSD, s-au opus Liviu Dragnea şi premierul Viorica Dăncilă. Nu suntem noi cei care vor duce la dărâmarea guvernului PSD", a declarat Firea, citată de g4media.ro.

La rândul său, vicepremierul Paul Stănescu a precizat că nimeni nu pleacă din partid în urma şedinţei în care s-a cerut demisia lui Dragnea.

"Nimeni nu pleacă din partid, toţi rămânem în PSD. Cu toţii vom vota în Parlament. Ce susţinem noi în scrisoare, susţinem în continuare", a precizat Stănescu.

Fostul ministru Adrian Ţuţuianu a apreciat că e prima dezbatere reală în CEx şi că scrisoarea "revoluţionarilor" şi-a atins scopul.

"Nu contează numărul de voturi, contează că ne-am putut exprima şi că CEx devine un organ lucrativ", a subliniat Ţuţuianu.

"Cel mai important mesaj transmis azi a fost păstrarea unităţii partidului. A fost un demers serios. Ne-a interesat să arătăm că sunt probleme, s-au discutat problemele. Era clar că în acest CEx statutar nu se putea pune problema plecării lui Liviu Dragnea. Poate că ne-am grăbit cu faptul că am inserat cererea de demisie în scrisoare, şi această concluzie să fi fost trasă în urma dezbaterilor. Despre semnatarii iniţiali ai scrisorii care nu au votat pentru demisie: 5 colegi nu au venit, alţii au plecat între timp", a afirmat Marian Neacşu, secretarul general al PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne