Sweptail, una dintre cele mai scumpe maşini din istoria Rolls-Royce

Un capriciu de aproximativ 12,3 milioane de dolari pentru un client special al Rolls-Royce.
Sweptail, Rolls-Royce.
Sweptail, Rolls-Royce.

Există doar o singură unitate şi tot ce se ştie este că a fost comandată de o persoană care preferă să rămână anonimă. Un capriciu de aproximativ 12,3 milioane de dolari pentru un client vechi al constructorului de maşini Rolls-Royce.

Sweptail este o maşină sportivă cu două locuri, inspirată din lumea nautică şi pentru realizarea acesteia constructorul britanic Rolls-Royce a avut nevoie de patru ani.

Maşină realizată la comandă

Prezentată cu câteva zile în urmă în Italia - cu ocazia unui concurs numit Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2017 - maşina făcută pe comandă de către Rolls-Royce este o adevărată bijuterie pe roţi.

Deşi se bazează pe modelul de producţie Phantom, Sweptail este realizată pe gustul proprietarului său, un colecţionar de avioane şi iahturi, care a dorit să vadă reflectate cele două pasiuni ale sale într-o maşină.

Inspirată din caroseria pe care firma o producea în 1920, maşina are un acoperiş panoramic din cristal şi forma unui iaht sportiv.

În interiorul său abundă piesele realizate din titan, abanos şi piele, şi include diverse personalizări solicitate de client.

Sub capotă a fost instalat motorul de la Rolls-Royce Phantom, un propulsor V12 de 6,75 litri cu peste 450CP.

Preţ astronomic

Deşi producătorul britanic nu a dezvăluit preţul modelului Sweptail, zvonurile sugerează că extravagantul cumpărător ar fi plătit pentru ea circa 12,3 milioane dolari.

Într-un interviu acordat revistei Car Magazine, CEO de la Rolls-Royce, Torsten Muller-Ötvös, a declarat numai că maşina a revenit „substanţial de scumpă”.

„Am putea spune că a fost, probabil, cea mai scumpă maşină construită de-a lungul anilor... sau cine ştie, poate cea mai scumpă construită vreodată.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură