Sute de mineri protestează în subteranul minei Lonea. Ministrul Energiei, chemat în Valea Jiului

Sute de angajaţi de la Mina Lonea protestează în subteran şi solicită prezenţa ministrului Energiei, Victor Grigorescu.
Mineri în subteran.
Mineri în subteran. (Epoch Times România)

În jur de 300 de mineri de la Exploatarea Minieră Lonea, din Hunedoara, s-au blocat, luni, în subteran, nemulţumiţi fiind de intrarea în insolvenţă a Complexul Energetic Hunedoara, scrie Mediafax.

La protest s-au alăturat şi angajaţii care lucrează la suprafaţa minei, pe fundalul temerii că îşi vor pierde locurile de muncă. Oamenii au cerut prezenţa în Valea Jiului a ministrului Energiei, Victor Grigorescu.

"Demersul acestora este unul care survine după ani de zile, timp în care noi, ca organizaţie sindicală, am încercat prin toate posibilităţile legale să atragem Guvernului atenţia asupra situaţiei către care se îndreaptă Complexul Energetic Hunedoara. Nimeni nu a crezut că ajungem în insolvenţă şi, de altfel, nimeni nu crede că ajungem în faliment.

Linia pe care funcţionează CEH-ul, din păcate, este aceea a falimentului. Toată lumea este imună, nimeni nu aude, nimeni nu poate. Până la urmă huila asta este a statului român şi statul român trebuie să decidă ce vrea să facă cu aceasta", a declarat Petre Nica, liderul Sindicatului "Muntele".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne