Sute de mii de americani rămân fără curent datorită furtunii de pe coasta estică


Trafic rutier pe Interstate 68, vest de Hancock, SUA, 26 noiembrie 2014.
Trafic rutier pe Interstate 68, vest de Hancock, SUA, 26 noiembrie 2014. (Captură Foto)

Peste 350.000 de consumatori, din Maine până în Virginia, au rămas fără curent electric în această dimineaţă, după ce o furtună a măturat Coasta de Est a Statelor Unite.

Rezidenţii din New Hampshire au suferit cel mai mult, 180.000 de persoane rămânând fără curent. În Maine au rămas fără curent peste 78.000 de oameni iar în New York aproximativ 55.000.

Furtuna a ţinut la sol sute de zboruri, iar mai multe autostrăzi, pe coridorul Washington-Boston, au avut de asemenea de suferit, ceea ce a îngreunat transportul într-una din cele mai circulate zile ale anului.

Furtuna – un amestec de ploaie şi zăpadă – a doborât crengi de copaci şi linii electrice. Marin Murray, purtător de cuvânt al Companiei pentru Servicii Publice din New Hampshire, a declarat că densitatea zăpezii, combinată cu puţin vânt, au contribuit la căderile de curent.

„Anticipăm, din păcate, că unii dintre clienţii noştri nu vor avea curent electric pentru câteva zile, cel mai probabil”, a spus Murray pentru ABC News. „Vor trece câteva zile până când vom readuce curentul în casele tuturor, din păcate.”

Unii călători au încercat miercuri să îşi schimbe planurile şi să prindă curse aeriene înaintea sosirii furtunii dar majoritatea curselor erau deja pline până la refuz.

De asemenea, în nord-est au fost înregistrate numeroase accidente rutiere în cursul zilei de miercuri.

În anumite zone, şcolile şi întreprinderile şi-au închis porţile, iar birourile instituţiilor de stat şi-au lăsat angajaţii să plece acasă mai devreme.

Aproximativ 41,3 milioane de călători sunt aşteptaţi să circule pe autostrăzile americane până duminică, o creştere cu 4,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe