Sute de angajaţi ai Sucursalei Romag-Prod a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare au declanşat un protest spontan

Combinat ROMAG, Drobeta.
Combinat ROMAG, Drobeta. (ROMAG)

Câteva sute de angajaţi ai Sucursalei Romag-Prod a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) au declanşat, vineri, un protest spontan pe platforma industrială din localitatea Halinga, relatează Hotnews.

Potrivit gds.ro, peste 500 de salariţi din tura I şi a III-a refuză să mai muncească din cauza faptului că nu şi-au primit salariile şi bonurile valorice de mai multe luni şi au blocat porţile combinatului.

RAAN asigură apa grea pentru reactoarele de la Cernavodă, fiind, împreună cu Termo Halânga şi mina Huşnicioara, legate şi în procesul de asigurare a agentului termic pentru locuinţele din municipiul Drobeta Turnu Severin. În prezent rezervele de cărbune sunt inexistente.

Liderul sindical Cosmin Compindeanu a declarat pentru Agerpres că protestării sunt nemulţumiţi de faptul că nu şi-au luat salariile restante iar administratorul judiciar tergiversează semnarea statelor de plată, deşi în contul RAAN se află banii destinaţi drepturilor salariale.

"De asemenea, suntem îngrijoraţi de faptul că nu ni se aloca fonduri pentru programul de mentenanţă şi nu avem garanţia continuării fabricării apei grele", a adăugat Compindeanu.

Totodată, preşedintele sindicatului Romag-Termo, Alexandru Tănase, a precizat pentru Agerpres că sindicaliştii de la Termocentrala RAAN nu se alătură protestului de la uzina de apă grea, întrucât ei au un program de revendicări bine stabilit pe care îl vor pune în practică de luni, 3 noiembrie' şi că 'protestul este manipulat politic de câţiva salariaţi ai acesteia, cu orientări democrat-liberale'.