Susţinătorii PAS: Avem nevoie de un lider moral care să reprezinte poporul

După primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Moldova, în care Maia Sandu a iest pe locul doi, luni, mai mulţi susţinători au menţionat că în turul doi vom putea pentru prima dată în ultimii 25 de ani să alegem ceva bun, nemaifiind nevoiţi să alegem răul mai mic.
Mai mulţi susţănători ai Maiei Sandu
Mai mulţi susţănători ai Maiei Sandu (cantură foto / privesc.eu)

„Am reuşit împreună. Celebrăm astăzi o primă victorie comună asupra minciunii şi a hoţiei. Această victorie este meritul dvs.”, a declarat candidatul unic la alegerile de duminică, Maia Sandu, care a ţinut să mulţumească tuturor cetăţenilor din ţară şi de peste horâte care au avut încredere ş au votat-o, femei şi bărbaţi, tineri şi bătrâni.

Liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) consideră că după ziua de ieri se poate vedea foarte clar că avem o guvernare de carton, „bula de săpun s-a spart. Votul oamenilor a confirmat că această guvernare este total nelegitimă şi nu reprezintă pe nimeni. Ieri ne-am făcut vocea auzită şi prin asta am realizat o victorie importantă”.

Maia Sandu a ţinut totuşi să precizeze că acum are nevoie de sprijinul fiecăruia, ţinând să mulţumească tuturor partidelor politice care au susţinut-o până acum. „Mulţumesc partenerilor din Platforma DA şi în special lui Andrei Năstase. Mulţumesc colegilor de la PLDM, celorlalte partide şi societăţii civile pentru efortul de mobilizare. Mulţumesc tuturor oamenilor care aţi pus interesul ţării mai presus de interesele voastre politice”, a adăugat Sandu.

În opinia candidatului PAS, oponentul său, Igor Dodon îşi doreşte să fie preşedintele celor cu opţiuni de stânga, „eu vreau să fiu preşedintele tuturor cetăţenilor Republicii Moldova”. Aceasta a ţinut să-i transmită lui Dodon mesajul clar că cei care îl vor învinge în turul doi de scrutin vor fi oamenii, în nici un caz nu va fi ea.

„Dodon se declară antioligarh. El minte. Împreună cu Plahotniuc au împărţit toate schemele din care fac averi. El nu a luptat niciodată împotriva corupţiei şi nici de acum în colo nu va lupta”, a punctat Maia Sandu.

Liderul Partidului Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr”, Andrei Năstase a afirmat în cadrul conferinţei de presă de luni, că Maia Sandu va fi preşedintele tuturor cetăţenilor indiferent de opţiunea lor politică, geopolitică şi de locul de aflare a acestora”.

„Cât priveşte Dodon, acesta ştie să împartă lumea în stânga şi în dreapta. Când îi convine o ia pe stânga, când nu-i convine, o ia pe dreapta. Un lucru numai nu face Dodon, nu vorbeşte despre crimele celui al cărui vasal a devenit în ultima perioadă de timp (Plahotniuc – n.r.)”, a mărturisit Năstase, îndemnând totodată cetăţenii să se mobilizeze la maximum pentru turul doi de alegeri.

Potrivit analistului politic, Oazu Nantoi, Maia Sandu este singurul candidat de care se teme dl Plahotniuc, ţinând astfel să cheme toţi cetăţenii la vigilenţă.

Unul dintre primarii din localităţile R. Moldova, a menţionat că se ştie deja şi peste hotare că statul nostru este unul capturat, astfel că „avem nevoie de moralitate, avem nevoie de un lider moral care ar putea reprezenta poporul în faţa unei dictaturi. Eu consider că putem realiza acest lucru cu Maia Sandu”.

Fostul student la Harvard Business School, care a revenit în Moldova din SUA pentru a candida independent la alegerile prezidenţiale, Vadim Brînzan îndeamnă moldovenii să se unească pentru a da lovitura de graţie la 13 noiembrie, menţionând că este pentru prima dată în ultimii 25 de ani când avem şansa de a alege ceva bun, nemaifiind nevoiţi să alegem răul mai mic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe