Susţinători UE mărşăluiesc în Londra pentru un "vot popular" privind termenii Brexitului

După doi ani de la referendumul care a avut ca rezultat ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, zeci de mii de oameni au ieşit pe străzile Londrei pentru a cere un nou vot privind termenii Brexitului.
Zeci de mii de manifestanţi cer un al doilea referendum privind Brexitul, Londra, 23 iunie 2018.
Zeci de mii de manifestanţi cer un al doilea referendum privind Brexitul, Londra, 23 iunie 2018. (Captură Imagine)

Zeci de mii de manifestanţi pro-UE au mărşăluit sâmbătă spre Parlamentul din Londra, solicitând desfăşurarea unui vot privind termenii acordului final pentru Brexit.

În locul unui al doilea referendum pe tema Brexitului, manifestanţii au cerut un aşa-numit “vot popular” pentru aprobarea acordului final pe care îl va încheia premierul Theresa May cu UE, potrivit Deutsche Welle.

La marşul de sâmbătă au participat politicieni pro-UE din gama largă de partide politice, inclusiv Partidul Laburist, liberal democraţii şi unii membri ai conservatorilor lui May.

Un contra-marş mai mic, desfăşurat de susţinători ai Brexitului, a avut loc de asemenea în capitala britanică.

Marea Britanie încă nu a definit în mod exact ce anume doreşte în relaţia sa viitoare cu UE.

Un număr de companii majore, inclusiv bănci şi producători auto, au precizat că eşecul încheierii unui acord de comerţ liber ar putea fi dezastruos pentru ele.

Producătorul de avioane Airbus a avertizat că s-ar putea retrage din Marea Britanie, unde are aproximativ 14.000 de angajaţi, dacă nu se va încheia un acord comercial cu Bruxelles-ul. În mod similar, gigantul hi-tech Microsoft a susţinut că potenţialele tarife pentru importul de produse l-ar putea determina să nu îşi reconsidere extinderea în Marea Britanie. Recent, BMW a avertizat de asemenea că ar putea suspenda operaţiunile în această ţară.

Aniversarea referendumului a fost marcată şi în alte locuri din Europa. De exemplu, organizatorii unui marş pro-UE din Berlin au susţinut că evenimentul a atras 1.000 de participanţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe