Suspiciune de coronavirus şi în România. Pacient revenit din China, internat cu simptome specifice

Coronavirusul, noul virus similar cu SARS.
Coronavirusul, noul virus similar cu SARS. (ROSLAN RAHMAN / AFP / Getty Images)

La Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Bacău s-a prezentat, luni, un tânăr de 24 de ani, acuzând simptome specifice gripei. Cum tânărul studiază însă în China, ţară lovită de coronavirusul din Wuhan, s-au prelevat probe şi s-au trimis la Institutul Matei Balş, de unde se aşteaptă rezultatele, relatează Deşteptarea.ro.

„Din ce date avem la acest moment, este vorba despre un tânăr, de 24 de ani, care studiază în China şi care a venit în Bacău în urmă cu opt zile. A acuzat febră inclusiv în avion, dar ulterior nu a mai avut stare febrilă. În schimb a tuşit, iar acum s-a prezentat la UPU cu dureri musculare, care pot fi şi un efect secundar al acestei tuse.

A fost introdus în camera de izolare, i se efectuează toate investigaţiile necesare, s-a luat legătura şi cu Institutul Matei Balş, aşteptăm rezultatele”, a declarat Alin Năstasă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bacău, pentru sursa citată.

Pe de altă parte, potrivit Hotnews, nu doar probele vor ajunge la Balş ci şi pacientul. Astfel, medicul Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balş, a declarat pentru hotnews.ro că pacientul va ajunge astăzi la Balş pentru a fi testat.

Mai amintim în context că ministrul Sănătăţii a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că a vizitat unităţile BS4 de la Matei Balaş iar astăzi vin reactivii din Franţa pentru depistarea virusului, urmând ca de săptămâna viitoare unităţile sanitare din ţară să primească şi ele reactivi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură