Surse: Tunsoarea lui Kim Jong-Un ar putea fi "molipsitoare"

Liderul nord coreean Kim Jong-Un
Liderul nord coreean Kim Jong-Un (Ed Jones / AFP / GettyImages)

Decizie surprinzătoare pentru bărbaţii din Coreea de Nord. Aceştia ar fi primit ordin să se tundă ca şi liderul comunist Kim Jong-Un, conform unor zvonuri din presa internaţională, relatează independent.co.uk.

Presa internaţională relatează că acum două săptămâni a fost impus în Phenian un ghid de conduită elaborat de statul nord-coreean, conform căruia tunsoarea pe care o are tânărul lider nord-coreean - ras în părţi şi cu părul vâlvoi în vârful capului - a fost impusă şi în restul ţării, relatează BBC.

"Tunsoarea conducătorului nostru este foarte specială", a afirmat o sursă pentru Radio Free Asia. "Nu se potriveşte mereu oricui, pentru că oamenii au chipuri şi capete de forme diferite", conform aceleiaşi surse.

Ceea ce se întâmplă în Coreea de Nord este dificil de verificat, datorită regimului totalitar comunist de la putere. La începutul anului a circulat zvonul că postul naţional de televiziune ar fi anunţat că statul nord-coreean a reuşit să trimită un astronaut pe Soare.

Astfel încât, specialiştii în domeniu şi-au exprimat îndoiala în ce priveşte autenticitatea acestei informaţii despre impunerea acestui stil de tunsoare.

Aidan Foster Carter, profesor la Universitatea Leeds, a precizat: "Pentru început, nimeni din Coreea de Nord nu a fost văzut cu o tunsoare ca aceea a lui Kim Jong-Un!".

Totuşi, statul nord-coreean a emis anul trecut un îndrumar pentru tunsorile şi coafurile cetăţenilor, Coreea de Nord publicând o listă cu 10 modele aprobate pentru tunsori şi coafuri socialiste.

Presa internaţională afirma că televiziunea de stat nord-coreeană a lansat o campanie împotriva părului lung, declarând: "Hai să ne tundem părul, în concordanţă cu stilul de viaţă socialist". Un cetăţean nord-coreean care locuieşte în prezent în China a comentat pentru Korea Times că acel stil de tunsoare nu este popular în ţara sa de obârşie, fiind cunoscută ca "tunsoare de contrabandist chinez".

Fostul lider nord-coreean, Kim Jong-il, care a fost la conducerea ţării 17 ani, avea o tunsoare cam în acest stil, numai că era puţin mai voluminoasă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe