Surse oficiale: Bursa elenă va rămâne închisă luni, dar s-ar putea redeschide marţi

Sediul Băncii Naţionale a Greciei, în Atena.
Sediul Băncii Naţionale a Greciei, în Atena. (Captură Foto)

Bursa elenă va rămâne închisă luni dar s-ar putea putea redeschide marţi după o lună de “vacanţă”, au declarat surse oficiale, conform Reuters.

“Este sigur că nu se va deschide luni, dar poate se va întâmpla marţi”, a declarat un purtător de cuvânt al bursei din Atena pentru Reuters, sub anonimat.

O altă persoană familiară cu această problemă a confirmat faptul că autorităţile elene doresc să redeschidă bursa marţi.

Bursa este închisă din 29 iunie, când Atena a închis băncile şi a impus controale de capital pentru a împiedica o paralizare totală a sistemului său financiar.

Băncile s-au redeschis lunea trecută şi Grecia a prezentat săptămâna trecută un plan Băncii Centrale Europe, cerând opinia acesteia înainte ca ministerul grec al finanţelor să ia o decizie în privinţa redeschiderii bursei.

Oficialul bursei din Atena a declarat că, conform opiniei BCE, Grecia are nevoie de mai mult timp pentru a finaliza detaliile necesare redeschiderii bursei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie