Surse: Fotografia cu party-ul din biroul premierului, făcută de un liberal apropiat de tabăra anti-Orban

(Facebook)

Poza devenită virală pe Facebook, în care premierul Ludovic Orban şi câţiva dintre miniştri sunt văzuţi fumând şi consumând băuturi alcoolice în sediul Guvernului, a fost făcută de una dintre persoanele aflate în încăpere, un apropiat al taberei anti-Orban din cadrul PNL, au declarat surse politice pentru Adevărul.

Potrivit surselor guvernamentale citate, în data de 25 mai, consilierii premierului i-au organizat acestuia o petrecere surpriză cu ocazia zilei sale de naştere, cu participarea mai multor miniştri şi parlamentari liberali: vicepremierul Raluca Turcan, ministrul de externe Bogdan Aurescu, ministrul economiei Virgil Popescu, ministrul transporturilor Lucian Bode, şeful Cancelariei premierului Ionel Dancă, ministrul Agriculturii Adrian Oros şi deputatul liberal Ben-Oni Ardelean.

Totuşi, în fotografia virală, pot fi văzuţi doar Orban, Turcan, Aurescu, Popescu şi Bode. Niciunul dintre ei nu purta mască de protecţie pe faţă, Orban şi Aurescu pot fi văzuţi fumând, în timp ce ministrul Popescu ţine un pahar, aparent cu o băutură alcoolică. De altfel, doar Turcan avea o mască, dar era plasată pe bărbia sa.

„I-am cumpărat un tort şi apoi am stat la o bere. Au fost şi unii liberali care au cerut funcţii, dar au fost refuzaţi. Unul dintre ei, mare susţinător al familiei tradiţionale, a făcut pe ascuns poza. Nu se numără printre apropiaţii premierului în PNL, ba dimpotrivă, e în tabăra adversă”, au precizat sursele respective.

Întrebat de Libertatea dacă fotografia a fost publicată de Ionel Dancă, şeful său de Cabinet, premierul Orban a negat acest lucru, precizând că o astfel de insinuare nu este decât un fitil băgat în jurul fotografiei” şi că, la fel de bine, poza putea fi făcută de persoana care a servit băutura şi mâncarea.

„Primii care au difuzat sunt Vasilcoiu (n.r. – fost purtător de cuvânt al ministerului muncii în mandatul Liei Olguţa Vasilescu – PSD) şi Orlando Teodorovici (n.r. – fost ministru al Finanţelor şi fost vicepreşedinte al PSD). Nici nu vreau să mă gândesc cine a făcut-o. Mai rămân 3-4 oameni. Eventual, cine ne-a servit putea să facă poza”, a mai susţinut Orban.

Eugen Teodorovici a postat, vineri, pe pagina sa de Facebook, fotografia respectivă şi a cerut demisia premierului Orban.

„Asta se întâmplă în biroul prim-ministrului României. Ţara arde şi PNL-iştii ... Asta fac ‘liberalii’ la guvernare! Din confortul maşinii condusă de ofiţerul SPP şi din siguranţa vilei Lac 2, plătită tot din banii contribuabililor, pentru care nu sunt capabili să găsească soluţii de redresare economică, în timp ce românii mor de COVID-19, îşi pierd locurile de muncă, capitalul românesc aşteaptă măsuri pentru salvare şi relansare economică, Orban şi gaşca lui de hoţi şi trădători de ţară fumează, consumă băuturi alcoolice şi îşi ghiftuiesc burdihanele, culmea ... în birourile instituţiilor publice pe care le conduc! Asta vor românii!? RUŞINE ORBAN, RUŞINE PNL!! DEMISIA!!”, a afirmat Teodorovici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne