Surpriza din ultimul sondaj CURS: Băsescu, locul doi în topul preferinţelor pentru Primăria Capitalei

Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Gabriela Firea (PSD) şi Traian Băsescu (PMP) ocupă primele locuri în preferinţele bucureştenilor pentru ocuparea funcţiei de primar general al Capitalei, potrivit unui sondaj de opinie realizat de CURS în perioada 23 ianuarie – 6 februarie.

Astfel, rezultatele arată că Firea ocupă primul loc cu 40%, în timp ce pe locul doi se situează Băsescu cu 29%.

În urma celor doi s-au situat Nicuşor Dan (26%), Rareş Bogdan (23%), Vlad Voiculescu (22%), Victor Ponta (19%) şi Violeta Alexandru (6%).

“Mulţumesc tuturor pentru încredere! Am rezolvat multe într-un timp scurt şi stiu că mai sunt multe, multe de făcut. Îmi pun zilnic toată energia la dispoziţie, pentru deblocarea problemelor oraşului nostru. Un oraş european, încântător, dar în care, la 30 de ani de la Revoluţie, se simte lipsa investiţiilor şi a bunei organizări de zeci de ani. Ştiu că unora nu le vine să creadă, dar mi-am început real activitatea, după depunerea jurământului, constituirea echipei şi câteva săptămâni de acomodare, acum 3 ani, nu acum 30 de ani! Cu multă muncă, suflet, implicare mergem înainte! Doamne-ajută!”, a declarat Firea pe pagina sa de Facebook după publicarea rezultatelor sondajului CURS.

La rândul său, Băsescu a susţinut, duminică seara, că nu exclude posibilitatea de a candida la primăria Capitalei, dar condiţia este să îşi rezolve problema cu dosarul "Petrov" în care a pierdut în primă instanţă.

“Este posibil, dacă îmi rezolv problema cu dosarul de la Înalta Curte, să candidez. Am învăţat că în politică niciodată nu spui niciodată. Sunt puţini dintre oamenii politici care, dacă s-ar aşeza pe scaunul primarului general, ar şti ce să facă. Pasajul Basarab, care s-a terminat, nu vedeţi că se termină într-un semafor? Ditamai pasajul care trebuie să fluidizeze şi el se opreşte într-un semafor. Alegerile locale sunt extrem de importante. [...] Dacă aş candida, aş câştiga. Sigur, nu se pune problema unei alianţe şi merge PMP singur, în acest caz. Sper să reuşim această alianţă (pentru sprijinirea lui Nicuşor Dan - n.r.), pentru că la mine incertitudinea e majoră, deoarece va trebui să compar în faţa judecătorilor. Certitudinea e Nicuşor Dan”, a afirmat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne