Supravieţuirea miraculoasă a fetiţelor care s-au pierdut 44 de ore în pădure

Două surori americane care au dispărut de acasă vineri după-amiază, 1 martie, au fost descoperite după ce au petrecut aproape două zile luptând împotriva frigului şi a ploii în pădure.
Leia şi Caroline Carrico au fost găsite înghemuite sub un tufiş
Leia şi Caroline Carrico au fost găsite înghemuite sub un tufiş (Humboldt County Sheriff's Office)

Leia Carrico, în vârstă de 8 ani, şi Caroline, în vârstă de 5 ani, şi-au pierdut orientarea în pădure atunci când au încercat să urmărească un cerb în apropierea casei lor din Carolina de Nord (Statele Unite).

Fetiţele stăteau ghemuite sub un tufiş, unde au rezistat timp de 44 de ore, supravieţuind cu apa colectată de pe frunze şi cu tabletele de cereale pe care le aveau la ele.

Potrivit comisarului din Humboldt, Williams Honsal, cele două fete "se simţeau bine" şi a calificat drept "miracol" faptul că au supravieţuit în condiţiile respective.

Mama fetelor, Misty Carrico, a alertat autorităţile atunci când şi-a dat seama de absenţa fiicelor. Ele i-au cerut permisiunea să se plimbe în jurul casei din localitatea Benbow, lângă râul Eel, dar s-au îndepărtat în ciuda sfaturilor mamei.

După ce a petrecut ore întregi căutându-le împreună cu vecinii şi prietenii din zonă, Carrico a cerut ajutorul poliţiei, care au desfăşurat o operaţiune extinsă de căutare.

Fetiţele au fost găsite duminică dimineaţa, la peste doi kilometri distanţă de casă, chiar înainte ca o furtună puternică să lovească zona. Cele două surori au povestit că s-au dezorientat atunci când au mers pe urmele unui cerb şi au luat decizia să rămână pe loc.

Leia vorbeşte cu unul din oficialii care a salvat-o
Leia vorbeşte cu unul din oficialii care a salvat-o (Humboldt County Sheriff's Office)

Potrivit medicilor care le-au examinat, ambele prezentau simptome de deshidratare.

(screenshot tramite foto Misty Carrico)

"Este minunat să ai veşti bune, să ştii că fetele sunt sănătoase", a declarat comisarul Honsal.

"Ne-am confruntat cu alte situaţii similare care au avut un sfârşit tragic, a continuat comisarul care s-a liniştit când totul s-a terminat cu bine şi fetiţele s-au întors acasă, relatează BBC.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură