Supa cremă de morcovi cu portocale şi ghimbir

Supă cremă de morcovi cu portocale şi ghimbir
Supă cremă de morcovi cu portocale şi ghimbir (Maria Matyiku / Epoch Times)

Supa cremă de morcovi este extrem de delicioasă şi uşoară, având o aromă uşor misterioasă dată de gustul picant inconfundabil al ghimbirului combinat cu gustul amărui al cojii de portocală, la care se adaugă sucul dulce acrişor al portocalei.

Ingrediente:

3 linguri ulei de măsline
o ceapă sau o bucată de praz inclusiv părţile verzi fragede, tăiate în felii subţiri
6 morcovi (500 g) curăţaţi şi tăiaţi în felii subţiri
1 cartof (250 g) curăţat şi tăiat în bucăţi mari
1 1/2 linguriţe de ghimbir proaspăt dat pe răzătoare
1,25 litri de supă de oase sau apă
125 ml de suc proaspăt de portocale
2 linguriţe de coajă rasă de portocală
sare şi piper proaspăt măcinat după gust

Pentru ornat (opţional)

felii de portocale subţiri
fâşii din coji de portocală
crenguţe verzi de pătrunjel

Modul de preparare:

Într-o cratiţă, se încălzeşte uleiul la foc mediu. Se adaugă prazul şi se găteşte aproximativ 3 minute, până când acesta se înmoaie puţin.

Se adaugă morcovii şi cartofii după care se găteşte aproximativ 5 minute, până când legumele îşi schimbă culoarea.

Se adaugă supa de oase sau apa şi ghimbirul, se acoperă parţial, şi se fierbe aproximativ 20 de minute, până când legumele se înmoaie complet. Supa se ia de pe foc şi se lasă să se răcească uşor.

Se transferă pe rând câte o parte din cantitatea de supă în blender şi se mixează până când devine de consistenţa dorită.

Supa cremă se toarnă înapoi în cratiţă şi se dă din nou în clocot, apoi se adaugă sucul şi coaja rasă de portocală. Se condimentează cu sare şi piper după gust.

La servire, puneţi supa în boluri încălzite şi garnisiţi cu o felie subţire de portocală, câteva fâşii subţiri de coji de portocale şi o crenguţă de pătrunjel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură