"Suntem oficial în dictatură!" - Miting pentru susţinerea Laurei Codruţa Kovesi

Miting de susţiniere a Laurei Codurata Kovesi
Miting de susţiniere a Laurei Codurata Kovesi (Epoch Times)

UPDATE. În jur de 1.000 de persoane protestează în Piaţa Victoriei.

"PSD, ciuma roşie", "DNA, să vină să vă ia", "Jos comuniştii", "Go, go, go, Dragnea la bulău", se scandează în Piaţa Victoriei.

"Noi am prins dictatura şi perioada comunistă şi ştim cum se fac dosarele. Cine hotăra la partid că trebuie să fie anchetat, era anchetat. În cazul Kovesi, domnul Dragnea este principalul vinovat", a declarat o protestatară.

"LCK este un exemplu de curaj şi demnitate pentru toate femeile din ţara asta. Suntem aici ca să-i arătăm că ne gândim la ea, o susţinem, avem încredere în ea. România e condusă de un grup infracţional organizat condus de Dragnea", a precizat o altă manifestantă.

"Este un profesionist desăvârşit şi avem nevoie de oameni ca ea", a afirmat, la rândul său, un tânăr.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

* * *

În Capitală se anunţă mai multe mitinguri în cursul zilei de vineri, pentru susţinerea fostei şefe DNA. Indignaţi de faptul că Laura Codruţa Kovesi s-a trezit aproape pusă sub urmărire penală în timp ce este pe ultima sută de metri în cursa pentru şefia parchetului european, mai mulţi cetăţeni au creat evenimente prin care îndeamnă mâine la mobilizare.

Un prim protest este anunţat vineri, în faţa Parchetului General (instituţie în care funcţionează celebra Secţie pentru investigarea magistraţilor care a citat-o pe Kovesi) în intervalul orar 11.00 - 14.00.

"Distribuiţi, invitaţi-vă prietenii şi hai să ne arătăm susţinerea real.

În ziua în care ar fi trebuit să plece la Bruxelles, la Parlamentul European, pentru a-şi susţine interviul pentru funcţia de procuror-şef european, Laura Codruţa Kovesi a fost citată în calitate de suspect de către Secţia Specială de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. Plângerea a fost făcută de către Sebastian Ghiţă, cel pe care Tudorel Toader nu a făcut niciun demers pentru a-l aduce în faţa justiţiei.

Nu este vorba de persoana Kovesi, ci de practici care amintesc de perioada cenuşie din vremea Rodicăi Stănoiu, când justiţia se făcea la partid, iar magistraţii neobedienţi erau hăituiţi.

Coaliţia PSD-ALDE instrumentaizează justiţia în scop politic şi face orice pentru a o opri pe fosta şefă DNA să ajungă procuror-şef european, deşi este cel mai susţinut candidat! Aşa arată justiţia în zodia cancerului PSD-ALDE! Acesta poate fi abia începutul! Dictatura nu se instaurează peste noapte şi să nu-i abandonăm pe cei care luptă pentru noi", se arată pe pagina evenimentului.

Un al doilea protest este anunţat în Piaţa Victoriei, începând cu orele 16.00.

"Suntem oficial în dictatură!

Laura Codruţa Kovesi a fost pusă sub acuzare de secţia Adinei Florea (PSD).

Ea a fost citată pentru vineri, exact ziua când ea trebuie să-şi prezinte candidatura în faţa Parlamentului European", scriu organizatorii.

Alte evenimente similare sunt anunţate tot în Piaţa Victoriei, începând cu ora 17.00. De asemenea, şi în alte oraşe ale ţării se va protesta.

Reamintim că protestele sunt organizate în contextul în care în spaţiul public a apărut informaţia că Laura Codruţa Kovesi urmează să fie urmărită penal pentru abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă chiar într-un moment în care se află în cursă pentru şefia Parchetului European.