"Sunt un pericol pentru oameni şi animale" - Petiţii online pentru interzicerea petardelor

Petarda
Petarda (Stiri Botosani)

Mii de persoane au semnat o petiţie online prin care cer interzicerea producerii şi comercializării petardelor şi artificiilor.

"Ne dorim ca această petiţie să ajungă la cel puţin 5000 de oameni deoarece ne dorim să schimbăm în bine lumea în care trăim. Prin intermediul acestei petiţii ne dorim să se interzică producerea şi comercializarea petardelor, artificiilor şi a tuturor produselor care se încadrează în această categorie. Ne dorim acest lucru datorită rănilor şi morţilor produse de artificii şi petarde în rândul oamenilor, dar şi în rândul animalelor. Sunt un pericol pentru oameni animale şi mediul înconjurător", scriu autorii unei petiţii semnate de peste 3000 de persoane.

"Vad zilnic zeci de anunturi cu caini pierduti din cauza ca au fugit de frica petardelor , anul trecut cainele meu a murit din aceeasi cauza .
Haideti sa salvam animalele care se tem de petarde si sa oprim furnizarea, implicit folosirea lor !" se arată în textul unei alte petiţii care a strâns peste 5000 de semnături.

Petiţiile au fost lansate în condiţiile în care în ultima perioadă au avut loc mai multe evenimente grave legate de comercializarea acestora. Recent, un bărbat a murit după ce şi-a băgat o petardă în gură iar un căţel vagabond a fost aproape ucis în acelaşi mod.

Mai mult, an de an numeroase persoane se plâng că zgomotul petardelor care bubuie mai toată luna decembrie le sperie animalele de companie. De altfel, nu doar animalele reacţionează negativ la bubuituri, ci şi oamenii au parte de senzaţii extrem de neplăcute când o petardă bubuie brusc lângă picioarele lor.

Mai amintim că în timp ce poliţiştii se plâng că nu pot opri vânzarea ilegală a artificiilor şi petardelor pentru că legea este prea blândă, doisprezece deputaţi PSD vor să scoată mai multe obiecte pirotehnice periculoase de sub interdicţie. Mai exact, deputatul Cătălin Rădulescu şi alţi 11 colegi din PSD au propus ca toate categoriile de articole pirotehnice să poată fi vândute la liber, singura restricţie fiind vârsta cumpărătorului. Deşi Poliţia s-a opus acestei legi, proiectul va ajunge în plenul Parlamentului, relatează Digi24.ro

Merită precizat că potrivit IGSU, peste 80 de persoane au fost rănite, de Revelion în urma folosirii peterdelor şi a artificiilor. De asemenea, s-au produs 28 de incendii cauzate de artificii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne