"Sunt deschisă să colaborez" - Controversata judecătoare Gîrbovan, dornică să devină noul ministru al Justiţiei

Dana Gîrbovan, şefa Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România.
Dana Gîrbovan, şefa Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Propusă de premierul Viorica Dăncilă pentru postul de ministru al Justiţiei, Dana Gîrbovan, judecătoarea despre care s-a spus în repetate rânduri că ar fi în siajul PSD, transmite că a acceptat să preia portofoliul promis cu condiţia de a-i fi asigurată independenţa deplină în exercitarea mandatului.

"Am fost contactată de doamna premier Viorica Dăncilă cu propunerea de a prelua Ministerul Justiţiei, mai ales pentru a acţiona, în limitele competenţei, în vederea combaterii criminalităţii organizate şi a traficului de persoane.

Am acceptat de principiu propunerea, cu condiţia de a-mi fi asigurată independenţa deplină în exercitarea mandatului şi, de asemenea, ca Preşedintele Klaus Iohannis să fie de acord de principiu. Am solicitat acest lucru pentru că nu doresc ca ministerul să devină subiect de dispute politice şi electorale între palate, ci discuţiile publice să fie pe găsirea de soluţii pentru problemele din justiţie.

Pe lângă problema traficului de persoane şi a criminalităţii, justiţia are probleme recurente ce nu au fost soluţionate, cum sunt cele legate de resursele umane şi infrastructură sau de supraaglomerarea instanţelor şi parchetelor, probleme de prea mult timp neglijate.

Sunt deschisă să colaborez, în ipoteza în care Preşedintele e de acord cu numirea, atât cu toţi factorii decizionali, cât şi cu toţi cei interesaţi, pentru a avea o justiţie independentă, eficientă şi respectată în România, astfel încât cetăţeanul să vadă că drepturile şi libertăţile sale sunt respectate şi protejate", scrie pe Facebook Gîrbovan.

Reamintim că Dana Gîrbovan s-a remarcat în ultima perioadă prin susţinerea unor iniţiative legislative promovate de coaliţia PSD- ALDE, printre care şi înfiinţarea mult criticatei Secţii pentru Investigarea Magistraţilor. De asemenea, Gârbovan a fost un critic acid al DNA şi a criticat şi ultimul raport GRECO, catalogându-l drept unul cu erori grosiere. Mai merită menţionat că în timp ce parte dintre confraţii ei de breaslă o critică, pe de altă parte Sputnik, oficiosul rusesc, o laudă adesea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne