Sună tobele de război: Orban anunţă moţiunea. Dăncilă prezintă strategia PSD. Ciolacu: Nu va trece, matematic vorbind

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times România)

Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Opoziţia ar putea depune miercuri moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. De cealaltă parte, social-democraţii în frunte cu Viorica Dăncilă şi Marcel Ciolacu se declară pregătiţi de "războiul" din Parlament.

„PNL este consecvent în demersul constituţional pe care l-a demarat de a iniţia moţiunea de cenzură cu obiectivul de a pune punct acestei guvernări nocive pentru România. Am evaluat astăzi în cadrul Biroului Executiv stadiul negocierilor purtate şi de asemenea am decis paşii următori. Textul moţiunii de cenzură este aproape finalizat, urmează să-l aducem la forma finală în cursul acestei zile”, a declarat Orban.

Liderul PNL a adăugat că în tot acest timp a purtat negocieri cu toate formaţiunile politice care se declară împotriva actualului Guvern, de la care a primit semnale pozitive de susţinere sau de votare a moţiunii de cenzură.

„Vom continua discuţiile cu celelalte grupuri parlamentare şi de asemenea, cu fiecare parlamentar individual din cadrul celor două formaţiuni politice care susţin Guvernul. [...] Am purtat negocieri, care sunt bine cunoscute, cu toate formaţiunile politice, USR, PMP, PRO România, UDMR, [...] dar şi cu toţi parlamentarii, individual, din PSD-ALDE şi, de asemenea, cu formaţiunile politice şi cu grupurile parlamentare din Parlamentul României”, a precizat Orban.

Şeful liberalilor a mai afirmat că discuţiile continuă până la depunerea moţiunii de cenzură şi a subliniat faptul că obiectivul este să depună moţiunea de cenzură într-un termen cât mai scurt, dacă este posibil, în cursul zilei de miercuri, astfel încât „să se intre cât mai rapid în procedura de prezentare a moţiunii de dezbatere şi de votare a ei”.

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a precizat, după şedinţa grupurilor parlamentare ale PSD, că a discutat deja cu colegii săi despre moţiunea de cenzură şi au convenit să o trateze "cu seriozitate", respectiv social-democraţii asigură cvorumul, să participe la dezbateri, să ia cuvântul, dar să nu voteze.

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, s-a arătat convins că moţiunea nu va trece, „matematic vorbind”.

„Avem suficiente voturi ca moţiunea să nu treacă. Nu este nicio problemă. Vorbim de o moţiune care încă nici nu a fost depusă. Alianţa PSD-ALDE are suficiente voturi cât să nu treacă moţiunea, matematic vorbind. Vorbim de o moţiune care încă nici nu a fost depusă, vorbim de o săptămână de ea, poate nici nu o mai depun. Noi dorim, la fel ca şi Opoziţia, ca această moţiune să intre cât mai repede la vot. După ce o depune, vedem ce cuprinde moţiunea şi aşa mai departe. Moţiunea nu va trece şi nu văd alte probleme”, a declarat Ciolacu, citat de Mediafax.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne