Sudanul şi Sudanul de Sud se întâlnesc pentru discuţii despre securitate

Refugiaţi provenind din Munţii Nuba, în sudul Kordofan, se aliniază pentru înregistrare la birourile UNHCR în Yida, Sudanul de Sud pe 31 mai
Refugiaţi provenind din Munţii Nuba, în sudul Kordofan, se aliniază pentru înregistrare la birourile UNHCR în Yida, Sudanul de Sud pe 31 mai (Giulio Petrocco / AFP / GettyImages)

Miniştrii din Sudan şi Sudanul de Sud s-au întâlnit pentru a discuta despre securitatea la frontieră, după mai multe săptămâni de luptă şi bombardare, s-a raportat.

Luni au existat relatări conform cărora de-a lungul frontierei în litigiu dintre cele două ţări încă are loc violenţa.

"Cerem Sudanului să respecte rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU, să o pună în aplicare, să oprească bombardamentul aerian, să oprească atacul împotriva Sudanului de Sud, să înceteze ostilităţile şi să poarte discuţii cu bună credinţă," a arătat negociatorul sud-sudanez Pagan Amum, potrivit AFP.

Potrivit Naţiunilor Unite, Sudanul şi-a retras trupele din regiunea Abyei după invadarea acesteia şi păstrarea unei prezenţe acolo timp de un an.

Sudanul i-a acuzat pe membrii tribului Dinka, un aliat al Sudanului de Sud, de instigare la haos de-a lungul frontierei.

"Au existat unele provocări, iar unele proprietăţi ale cetăţenilor au fost jefuite", a afirmat Al-Fahim Khair, un purtător de cuvânt, a raportat Reuters.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe