SUA va începe să “submineze” traficul ilegal de petrol destinat Phenianului

Navă sub pavilion chinez surprinsă transferând ţiţei către un mineralier nord coreean
Navă sub pavilion chinez surprinsă transferând ţiţei către un mineralier nord coreean (Trezoreria americană)

O coaliţie internaţională de aliaţi ai SUA va începe să “detecteze şi să submineze” operaţiunile nord-coreene de trafic ilegal de petrol în largul mării, potrivit Washington Examiner.

“SUA a trimis avioane şi nave pentru a detecta şi submina aceste activităţi”, a afirmat într-un comunicat de ştiri purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert.

Japonia, Australia şi Noua Zeelandă au anunţat vineri că vor coopera la operaţiunile de “monitorizare şi supraveghere a activităţilor maritime ilegale”, accentul fiind pus pe transferurile de petrol de pe o navă pe alta, potrivit Zero Hedge.

Potrivit Washington Examiner, Anthony Ruggiero, care face parte din luna iulie din Consiliul de Securitate Naţională al Casei Albe, pe segmentul legat de Coreea de Nord, a afirmat la acea vreme că măsurile “mai agresive” ar trebui să includă “interzicerea acestor nave” în largul mării.

Înainte să facă parte din grupul de consilieri de la Casa Albă, Ruggiero a fost membru de top al Fundaţiei pentru Apărarea Democraţiilor (Foundation for Defense of Democracies).

Consiliul de conducere al Fundaţiei îi include şi pe Joseph Lieberman şi pe generalul Michael Hayden, fost director al CIA şi fost director al NSA.

Acest lucru, precizează Zero Hedge, va duce de asemenea la amplificarea tensiunilor cu Rusia şi China, din moment ce, probabil, ambele livrează petrol Coreei de Nord.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe