SUA trimite peste 5.000 de tone de muniţie în Germania

SUA a trimis peste 5.000 de tone de muniţii la depozitul său militar din Germania, acţiune ce urmăreşte să intensifice activităţile militare din Europa.
Un tren transportă muniţie americană în portul german Nordenham.
Un tren transportă muniţie americană în portul german Nordenham. (Captură Foto)

Washingtonul a trimis peste 5.000 de tone de muniţii în Germania, cea mai mare cantitate din ultimii 10 ani, a anunţat armata SUA, adăugând că acest transport va permite NATO să îşi apere aliaţii.

“Această livrare critică ne va ajuta să susţinem în continuare alianţa NATO şi, faptul că este cel mai mare transport din ultimii 10 ani demonstrează că suntem dedicaţi apărării aliaţilor noştri”, a declarat colonelul Matthew Redding.

Menţinerea unui astfel de stoc va permite forţelor SUA şi NATO “să acceseze în mod rapid muniţiile pentru a susţine operaţiunile NATO”, a mai declarat Redding.

Aproximativ 415 containere, cuprinzând arme mici şi diverse tipuri de muniţii, inclusiv pentru vehicule de luptă – au fost încărcate în trenuri în portul nordic german Nordenham şi transportate la un depozit militar american din Miesau, unde au fost sortate luni şi pregătite pentru distribuire.

Muniţiile trimise vor fi folosite pentru diverse evenimente şi operaţiuni în Europa, inclusiv exerciţiul militar Anakonda 2016, care se va desfăşura în Polonia în luna iunie. Anakonda 2016 va implica peste 25.000 de participanţi din 24 de naţiuni, printre care Marea Britanie, SUA, Estonia, Finlanda, Georgia, Germania, Ungaria, Letonia, Lituania, Spania, Suedia şi Turcia.

NATO şi-a intensificat activităţile militare din Europa după izbucnirea crizei din estul Ucrainei şi după anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea în 2014, conform agenţiei de ştiri RT.

În 2015, NATO a desfăşurat un număr de exerciţii militare masive, inclusiv Trident Juncture 2015, cel mai mare exerciţiu militar al alianţei din 2002, care a inclus 36.000 de soldaţi internaţionali, precum şi peste 60 de nave de luptă şi aproximativ 200 de avioane din 30 de state.

Moscova a cerut NATO să nu se extindă în estul Europei, susţinând că astfel de mişcări au potenţialul de a destabiliza situaţia securităţii din regiune.

În acelaşi timp, mai multe state est-europene se tem de planurile expansioniste ale Rusiei în regiune şi au cerut alianţei NATO să îşi intensifice prezenţa militară pe teritoriile lor şi în Europa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe