SUA trimite o echipă de "decapitare" în Coreea de Sud: Yonhap

 
Kim Jong-un
  Kim Jong-un (Foto: ED JONES/Getty Images - Epoch Times Germania)

SUA şi Coreea de Sud au început manevre militare extinse, combinate cu antrenamente lângă coasta Peninsulei Coreene, în mijlocul escaladării tensiunilor cu Coreea de Nord, care a promis că va efectua o nouă lansare de rachete balistice, care să coincidă cu cel de-al 19-lea Congres al Partidului Comunist Chinez, care se va desfăşura pe 18 octombrie.

Manevrele pe care le efectuează cei doi aliaţi includ nave militare precum portavionul USS Ronald Reagan. Grupul de nave de sprijin al acestuia va antrena navele militare sud coreene.

Deşi detaliile manevrelor au fost cunoscute în prealabil, agenţia Yonhap a transmis peste noapte că la bordul unui submarin nuclear american care însoţeşte grupul de nave, se află o echipă a forţelor speciale ale SUA, însărcinată cu operaţiuni de „decapitare”.

Deşi nu este prima dată când se publică ştiri despre o astfel de echipă, de la începutul conflictului dintre SUA şi Coreea de Nord, nu se stiu amănunte despre motivul pentru care o asemenea dezvăluire este făcută şi nici dacă echipa va efectua vreo operaţiune, deşi prezenţa ei poate să se înscrie pe linia descrisă de Donald Trump care a avertizat că dosarul nord coreean se află în faza de „linişte dinaintea furtunii”.

Noul preşedinte sud coreean Moon Jae-în a avertizat în mod repetat că se opune unei soluţii militare în conflictul cu Coreea de Nord, deoarece abordarea poate escalada imediat într-o confruntare sângeroasă cu Coreea de Sud, în care naţiunea coreana poate plăti un tribut imens, de cel puţin 2 milioane de persoane.

Luni, regimul comunist din Coreea de Nord a avertizat că SUA îl împinge să fabrice bomba nucleară cu hidrogen.

“Tocmai SUA a împins Republica Democratică Populară Coreeană să intre în posesia bombei cu hidrogen” a afirmat adjunctul Adunării Naţionale a Coreei de Nord, An Tong Chun.

Oficialul nord coreean a luat cuvântul la o adunare parlamentară din St Petersburg, în ciuda faptului că Adunarea Naţională nord coreeană nu are nimic de a face cu parlamentarismul sau democraţia.

Coreea de Nord, care a obţinut tehnologie nucleară pe timpul Războiului Rece de la aliaţi precum Rusia şi China, foloseşte deseori şantajul nuclear pentru a obţine avantaje materiale – în special ajutoare umanitare şi financiare – de la Occident.

Phenianul este în mod tradiţional folosit de marele său protector – regimul comunist de la Beijing – pentru a acţiona ca pârghie în timpul unor trocuri geopolitice cu Occidentul. Favorurile sunt întoarse de China, care asigură protecţie Coreei de Nord în Consiliul de Securitate de la ONU.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe