SUA şi UE şi-au exprimat susţinerea faţă de noua conducere a Ministerului de Interne al R.Moldova

Dereck J.Hogan, Andrei Năstase şi Peter Michalko
Dereck J.Hogan, Andrei Năstase şi Peter Michalko (gov.md)

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a avut marţi 18 iunie, o întrevedere oficială cu şeful delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko şi cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J.Hogan.

Potrivit unui comunicat al MAI, oficialii au discutat despre dezvoltarea relaţiilor de colaborare existente şi posibilităţile de continuare a proiectelor comune pe domeniile gestionate de MAI, care vor spori gradul de securitate în ţară.

Priorităţile de activitate ale ministerului urmează a fi stabilite în baza programului Guvernului nou învestit, iar pentru ca aceste priorităţi să aducă rezultate, suportul partenerilor de dezvoltare este unul important şi aşteptat, a menţionat ministrul de Interne.

În context, şeful delegaţiei UE în Republica Moldova, Peter Michalko a dat asigurări că Ministerul de Interne va beneficia de suportul continuu pentru reforme pe bază de proiecte de twinning, proiecte comune cu societatea civilă etc.

Totodată, ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan a punctat importanţa identificării priorităţilor conducerii noi, care ulterior vor fi un indicator bun în realizarea obiectivelor comune de colaborare.

La final, oficialii şi-au exprimat deschiderea şi interesul pentru a oferi în continuare suportul necesar Ministerului Afacerilor Interne, precum şi Guvernului.