SUA: Judecător respinge procesul de defăimare intentat de Stormy Daniels împotriva lui Donald Trump

Donald Trump.
Donald Trump. (Captură Foto)

Un judecător american a respins luni cazul de defăimare intentat de actriţa de filme porno Stormy Daniels împotriva preşedintelui Donald Trump şi a dispus ca ea să achite onorariul avocatului acestuia, precizând că un tweet scris de preşedinte, în care acesta a făcut referire la ea, este protejat de legile care garantează libertatea de exprimare, potrivit Reuters.

Avocatul lui Daniels, Michael Avenatti, a afirmat că vor face apel la decizie.

Daniels, al cărei nume real este Stephanie Clifford, a declarat că a avut un contact sexual cu Trump în 2006. Daniels a mai susţinut că în 2011, un bărbat a abordat-o într-o parcare din Las Vegas şi a ameninţat-o după ce ea a acceptat să povestească despre experienţa sa cu Trump, într-un interviu. În aprilie 2017, actriţa a realizat şi publicat un portret robot al acelei persoane.

Trump a negat povestea lui Daniels într-un tweet, precizând: „Un portret robot publicat ani mai târziu privind un bărbat care nu există. O escrocherie totală!”.

Daniels, care a intentat de asemenea un proces privind un acord în valoare de 130.000 de dolari prin care ar fi trebuit să păstreze tăcerea în legătură cu presupusa întâlnire, a intentat un proces pentru tweet, afirmând că acesta transmite mesajul că ea ar fi o mincinoasă. Avocaţii lui Trump au urmărit să obţină anularea ambelor procese.

În decizia sa, judecătorul S. James Otero a declarat că tweet-ul lui Trump este protejat de libertatea de exprimare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe