SUA începe înregistrarea electronică pentru Programul Diversity Visa 2020

Casa Albă, Washington DC
Casa Albă, Washington DC (Karen Bleier/AFP/Getty Images)

Departamentul de Stat administrează anual programul de imigrare “Diversity Visa” mandatat de Congresul S.U.A. Secţiunea 203(c) a Legii de Imigrare şi Naţionalitate (INA) stabileşte o clasă de imigranţi cunoscută ca “diversity immigrants” din ţările cu rate mici de imigrare în Statele Unite de-a lungul istoriei. Pentru anul fiscal 2020, vor fi disponibile 50.000 de vize DV (“diversity visas”). Nu se percepe nicio taxă de înregistrare în programul DV. Instrucţiunile complete se pot găsi pe pagina de internet a Departamentului de Stat la www.usvisas.state.gov/dv/instructions

Un tutorial video despre înregistrarea în programul DV-2020 se poate viziona pe youtube la https://www.youtube.com/watch?v=tOQlh2d2EbQ&feature=youtu.be

Când începe perioada de înregistrare pentru DV-2020?

Înregistrarea electronică în Programul Diversity Visa al Statelor Unite va începe miercuri 3 octombrie 2018 la 19:00 (ora României). Va rămâne disponibilă până marţi 6 noiembrie 2018 la 19:00 (ora României). Pentru a participa în programul din acest an, vă rugăm să accesaţi pagina de internet a Departamentului de Stat www.dvlottery.state.gov în cursul perioadei de înregistrare. Acolo veţi găsi formularul de participare (E-DV) şi informaţiile complete pentru a trimite cererea dvs. de înregistrare.

Nu se percepe nicio taxă! Cum vă puteţi înscrie

Departamentul de Stat acceptă cereri de înregistrare NUMAI pe pagina de internet E-DV. Cererea de înscriere necesită furnizarea unei adrese de e-mail. Îi încurajăm cu tărie pe cei care doresc să participe să îşi completeze şi să îşi trimită singuri cererea de participare de pe adresa de e-mail personală. Participanţii pot alege ca altcineva să trimită cererea în numele lor, dar ar trebui să fie precauţi dacă persoana care se oferă să îi ajute încearcă să le ceară o taxă - reţineţi, formularul online este simplu şi NU SE PERCEPE NICIO TAXĂ pentru a participa. Fie că o persoană trimite o cerere de participare direct, sau un avocat, un prieten, sau o rudă îi oferă asistenţă, numai o singură cerere de participare poate fi trimisă în numele fiecărei persoane.

Este foarte important ca cei care participă la program să îşi tipărească pagina de confirmare generată online şi să o păstreze până la data de 30 septembrie 2020. Numărul unic de confirmare este singura modalitate de a verifica dacă o cerere de participare a fost selecţionată şi de a obţine informaţii despre solicitarea de viză şi despre programarea la interviu, dacă cererea a fost selecţionată. Participanţii nu trebuie să permită altor persoane să le reţină pagina de confirmare, ci să şi-o păstreze ei înşişi astfel încât să poată verifica independent situaţia cererii lor de participare. Vă atragem atenţia asupra înscrierii cu o fotografie recentă, fără să purtaţi ochelari, care să fi fost făcută în ultimele şase luni. Cererile de participare însoţite de fotografii care au mai fost trimise cu cereri de participare în programul anterior (DV-2019) vor fi descalificate.

Începând cu data de 7 mai 2019, participanţii la programul DV-2020 vor putea folosi numărul lor de confirmare pentru a verifica online pe Entrant Status Check la adresa de internet www.dvlottery.state.gov dacă cererea lor a fost selecţionată. Pe pagina Entrant Status Check participanţii selecţionaţi vor fi informaţi despre modalitatea de a solicita vize de imigrare DV pentru ei şi membrii de familie eligibili. Departamentul de Stat nu trimite mesaje e-mail pentru a îi înştiinţa pe participanţi că au fost selecţionaţi pentru programul Diversity Visa. Informaţia este disponibilă NUMAI pe Entrant Status Check. Vă atenţionăm să nu daţi crezare niciunui e-mail care vă informează că aţi fost selecţionat să solicitaţi o viză în programul DV. Aceste e-mailuri înşelătoare sunt trimise de persoane de rea credinţă cu intenţia de a extorca sume de bani din partea dvs. sau pentru a obţine datele dvs. personale. Reţineţi: guvernul american nu a trimis niciodată e-mailuri de înştiinţare a participanţilor că au fost selecţionaţi şi nici nu se intenţionează acest lucru pentru programul DV-2020. Departamentul de Stat nu va solicita niciodată bani prin poştă sau servicii de tipul Western Union.

Programul Loteria Vizelor DV-2020 -- Infomaţii importante

Instrucţiuni

Instrucţiunile complete se pot găsi pe pagina de internet a Departamentului de Stat la www.usvisas.state.gov/dv/instructions

Tutorial video despre programul DVhttps://www.youtube.com/watch?v=tOQlh2d2EbQ&feature=youtu.be

Când: Transmiteţi cererile de înregistrare pentru programul DV-2020 începând de miercuri, 3 octombrie 2018, orele 19:00 (ora României) şi până marţi, 6 noiembrie 2018, orele 19:00 (ora României).

Unde: Înregistrările electronice sunt acceptate NUMAI la www.dvlottery.state.gov

Taxe: NU există nicio taxă pentru transmiterea unei înregistrări electronice.

Cum: Instrucţiunile complete se pot găsi la www.dvlottery.state.gov numai în timpul perioadei de înregistrare.

Câte cereri de înregistrare pot să trimit?

Legea permite numai o singură cerere de înregistrare în numele unei persoane.

Reguli noi: Participanţii trebuie să transmită o fotografie recentă, făcută în ultimele şase luni. Participanţii care vor folosi fotografii transmise în programul anterior (DV-2019) vor fi descalificaţi automat. Nu se acceptă fotografiile în care persoanele fotografiate poartă ochelari.

Câştigători: 50.000 de participanţi vor fi selecţionaţi aleatoriu, iar începând cu 7 mai 2019, participanţii vor putea folosi numerele unice de confirmare, pentru a verifica dacă au câştigat, pe pagina de internet Entrant Status Check (Verificarea Statutului Înregistrării) la www.dvlottery.state.gov. Însă, nu toţi cei selecţionaţi vor solicita sau se vor califica pentru o viză, aşa că mai mulţi selecţionaţi ar putea fi aleşi. De aceea trebuie să păstraţi numărul dvs. de confirmare până în ultima zi a programului DV-2020, adică 30 septembrie 2020.

Atenţie! Departamentul de Stat NU vă trimite o notificare că un participant a câştigat loteria vizelor şi nu vă va cere bani prin poştă sau servicii de tipul Western Union. Dacă vi se solicită bani aceasta este o fraudă – nu deveniţi o victimă! Folosiţi numai Entrant Status Check (Verificarea Statutului Înregistrării) pe pagina oficială la www.dvlottery.state.gov pentru a verifica dacă aţi fost selecţionaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style